Indlæg om Musik

Nu med mundbind

7. august 2020

Grateful Dead – Beat Club TV – Bremen, DE 1972-04-21 AUD from Davidaron on Vimeo.

Som de første i landet indfører Århus obligatorisk mundbind i den offentlige trafik. Godt så. Capac er i gang med at søge vaskbart mundbind, så det stadigvæk vil være muligt at bruge bus og lokalbane m.m. Og så ønsker jeg jer alle derude en rigtig god, coronafri weekend. Pas på hinanden, hvor i end er. Og med i købet får en optagelse med Grateful Dead fra nostalgiprogrammet Beat-Club.

Free jazz mod Rasmus Paludan

7. august 2020

Hvorfor dog gribe til rådne æg, tomater eller korporligheder, når man kan imødegå politiske modstandere med musik!? I dette tilfælde er det provokatørpolitiker Rasmus Paludan, der får en dosis free jazz, så det forslår. Mere af det, tak!

Hans Otto Bisgård fylder 75

7. august 2020

Den unge mand – nr. 2 fra højre – på fotoet fra Gladsaxe Teenclubs åbning af Discoteque Box45, januar 1968 – Hans Otto Bisgård runder i dag de 75. Uden ham og hans programmer på Danmarks Radios program 3 var min musikalske lytterdannelse blevet meget fattigere. Han har for længst forladt DR, og jeg kan godt – stadigvæk – savne hans type og programtyper på programfladen.

Lazing on a sunny afternoon

7. august 2020

The Kinks – Sunny Afternoon (1966) from MUNROW’S RETRO on VIMEO on Vimeo.

Nej, det kunne ikke passe bedre. Kinks og “Sunny Afternoon” her på en varm, sommerdag i Århus. Sommerstemningen er her, selv om vi ikke skriver 1966, og vi skal huske at nyde disse varme dage, medens de er her. Skål.

Gummisko – erindringsglimt

7. august 2020

Det er nok varmen, der gør det. Sender mig tilbage i den varme baggård, hvor jeg voksede op. Til dengang, hvor sommerens fodtøj var gummisko. I dag hedder de sneakers – eller mere præcist: klassiske kanvassneakers – og koster mangefold mere. Men det er ikke helt det samme. Ud over, at det dengang var billigt fodtøj – hvilket var nødvendigt – så havde de rigtige gummisåler, rågummisåler. Og de var ikke mærkevarer fra store, kendte sportsbeklædningsfirmaer. Sikkert produceret i Hongkong (det var alt billigt dengang…), men holdt nemt en sommer over på et par ivrige drengefødder. Og så kunne man få dem i en rød og en blå variant.

Den sommer”mode” holdt nogle år, indtil fodstørrelsen nåede str. 45. Så var det slut med den fornøjelse.