Indlæg om Musik

Den gale hest rider igen – med Neil Young i sadlen

20. april 2019

Og Neil Young kan på sin arkivside fortælle, at han og Crazy Horse fortsætter sagaen med indspilningen af en ny plade. Den første siden Psychedelic Pill fra 2012. Og Young lover, at musikken nok skal udkomme i år. Så vi kan formodentlig se frem til noget melodiøs, tung voksenrock.

Genhør med Mike McGear

20. april 2019

Mike McGear, Roger McGough og John Gorman udgjorde gruppen Scaffold, der i tresserne havde nogle få hits, bl.a. “Thank you very much”, “Do you remember?” og “Lily the Pink”. Melodisk pop med en charmerende portion britisk humor. Og så var det interessant – dengang – at gruppen bl.a. bestod af Paul McCartneys broder, Mike.

Og selv om Mike McGear (Peter Michael McCartney) aldrig blev så stort et navn som Paul, så gjorde han dog indtryk med ferm pop. Også som solist, da Scaffold gik hver til sit. Bl.a. med albummet McGear, der snart genudgives i en ny, forbedret, udvidet udgave.

Og genudgivelsen er værd at se frem til, ikke kun fordi McGear er værd at lytte til, men også fordi han på denne plade får hjælp af ikke alene brodermand Paul, men faktisk hele bandet Wings. Af samme grund er pladen nogle gange blevet omtalt som The Lost Wings Album. Det er nok en overdrivelse, men mindre kan også gøre det.

 

The Happening

19. april 2019

Dengang sangen var et hit troede jeg (men jeg var heller ikke så god til engelsk dengang), at den handlede om tresserfænomenet happenings. Men Rawnboy gjorde mig opmærksom på, at den handler om noget helt andet og bekendt. Lyt med.

Honk – Rolling Stones-opsamling

19. april 2019

Man skulle tro, at der var nok opsamlinger med Rolling Stones. Men åbenbart ikke, hvis det står til bagmændene. I hvert fald er Honk på gaden med hele tre LP’er/to CD’er med sange fra halvfjerdserne og frem. Næh, der gror ikke mos på rullestenene.

Læs mere »

Da MC5 blev fyret

18. april 2019

Det er ikke kun nu til dags, der er problemer med ytringsfriheden, her og hisset. For 50 år siden fyrede pladeselskabet Elektra bandet MC5, fordi de havde lavet ovenstående annonce, hvori de protesterede mod butikskæde Hundson, der ikke ville markedsføre bandets album Kick out the Jams, på grund af teksterne. Butikskæden svarede ved at boycotte alle plader fra Elektra, der så fik travlt med at give MC5 sparket. Heldigvis havde pladeselskabet Atlantic plads til MC5.

Vi tager lige MC5s tyske tv-optræden en gang til: