3. februar 2009 arkiv

Beskæftigelsesministeren og realitetsprincippet

3. februar 2009

Dagens nyhed for de ledige er, at beskæftigelsesminister Claus Hjorth Frederiksen omsider har droppet kravet om, at ledige skal skrive fire ansøgninger om ugen. Massiv kritik fra a-kasser og arbejdsgivere – og en stigende arbejdsløshed – har fået ministeren til at resignere. I stedet skal a-kasserne hjælpe de ledige med at søge jobs – sådan som de også tidligere har gjort. Man kan ikke ligefrem kalde det et fremskridt, men der er en absurditet mindre i det Frederiksenske aktiveringscirkus…

De sidste poeter… endnu en erindringsstump er faldet på plads

3. februar 2009

Jeg mente, at de hed The Black Poets eller måske The Dark Poets. Men nej, navnet er The Last Poets. Og tak til hhs for at have hjulpet erindringen på plads. I hvert fald hørte jeg dem i Danmarks Radio engang i tresserne. Hos Jan Ewens og andetsteds. Det var rap og hip-hop længe før rap og hip-hop blev betegnelser for genrer og stilarter. De var pionerer med rødder i tressernes sorte politiske bevægelser og poesien. Godfathers of Hip-Hop.
Gruppen blev dannet i 1968 på Malcolm X’s fødselsdag og bestod oprindeligt af Felipe Luciano, David Nelson og Gylan Kain. Og i løbet af 1969 kom flere til: Jalal Mansur Nuriddin, Umar Bin Hassan og Abiodun Oyewole. Debutalbummet kom  1970 med Alan Douglas (Jimi Hendrix) som producer. Pladen blev en succes og kom på top 10-album-listen, og den blev fulgt op af endnu et album “This Is Madness“, hvor de gav flere smagsprøver på deres politiske poesi. Teksterne var åbenbart krasse sager for The Establishment (Nixon-administrationen), og gruppen blev opfattet som politisk suversive og farlige. Med forskellige besætninger har The Last Poets eksisteret frem til dette årti. Sidste år optråde Last Poets ved Stockholms kulturfestival.

MyspaceDiskografi

Just Because

Endnu en psykedelisk sjældenhed: Tintern Abbey

3. februar 2009

Tintern Abbey – der bestod af sangskriveren David MacTavish, guitaristen Paul Brett, Terry Goldberg (orgel), Stuart McKay (bas), John Dalton (trommer) og Dan Smith på guitar – nåede kun at indspille et  par singleplade, inden de gik fra hinanden. “Beeside”/ “Vacuum Cleaner” udkom i december måned i 1967 på plademærket Deram og blev fulgt op af “How Do I feel today”/ “Do what you must”. Selv om singlerne ikke solgte mange meter, blev de samlerobjekter og betragtes af mange som noget af det fremmeste inden for engelsk psychedelia. Det var vist planen, at bandet skulle indspille et album, men det nåede de altså aldrig. Nogle af numrene kan genfindes på de mange samlinger med psychedelisk musik fra perioden. I 2006 udkom en EP med nogle demo-indspilninger. Her er nogle acetat-optagelser fra dengang. En skam, det ikke blev til mere…

Beeside

How do I feel today

Naked song

It’s Just that the People can’t see

Graham Nash – indfanget i en boks

3. februar 2009


Graham Nash – The Hollies, Crosby, Stills, Nash (and Young) – er aktuel med en retrospektiv boks, hvor man på tre cd’er kan følge manden fra de muntre popdage med til Hollies over C, S, N & Y-perioden, solopladerne og pladerne med makkeren David Crosby. Ialt 64 skæringer. Samtidig forlyder det, at han er gået i studiet med David Crosby og Steven Stills for at indspille et nyt album under ledelse af Rick Rubin. Det er 15 år siden, gruppen sidst udsendte en ny plade, og denne gang er der tale om en cover-plade, hvor de synger andres sange. Deres favoritter. Det forlyder også, at Steven Stills snart bokser – og, måske mere interessant, udgiver en plade med gamle optagelser, hvor han spiller sammen med selveste Jimi Hendrix. Spændende. Jo, de gamle drenge rører på sig.

Crosby Stills & Nash – Teach Your Children