18. august 2016 arkiv

The Planets

18. august 2016

Det var Thorstein Namke, der gjorde mig opmærksom på, at den afdøde producer Nigel Gray havde The Planets på samvittigheden. Og det måtte jeg jo i en ledig stund researche lidt på. Og det viste sig da også, at dette band hverken har en wikiartikel eller egen hjemmeside. End ikke wikiartiklen om Nigel Gray indeholder noget om dette lille band.

Dog kunne jeg stykke noget sammen. Nemlig, at der ikke er tale om Mike Batts band af samme navn (et band der leger i grænselandet til den klassiske musik), og at bandet bestod af sangskriveren og sangeren Steve Lindsey, guitaristerne,  Wony Wimshurs, John Turnbull, Steve Lindsey, Paul Madden og Danny Kustow, keyboardspillerne John Ward og Mickey Gallagher, trommeslagerne Budgie og Charlie Charles og slagtøjspillerne Andy Duncan og Charlie Charles. Og dernæst fandt jeg ud af, at bandet fik indspillet hele to album. I 1979 udkom Goon Hilly Down, og året efter kom Spot. Og det er rigtigt, som Thorstein bemærker, at der er lidt Police over bandet. Hvornår banet blev opløst vides ikke, men mon ikke det har været kort tid efter den sidste plade. Men nu har jeg og Thorstein gjort lidt for at hive bandet ud af glemslens halvmørke. Jeg vender tilbage, når og hvis jeg finder flere detaljer.

Endvidere fandt jeg ud af, at de to album siden er blevet genudgivet samlet på en CD, som man kan være heldig at finde til små penge på nettet. Og det gjorde jeg så, nørd som jeg er. Og i dag ankom den så, et pletfrit eksempler, der aldrig har været spillet og er indpakket i plastikfolie. Sådan. Et lille hul er hermed fyldt ud.

Robert Johnson – august 1938

18. august 2016

I denne uge i 1938 døde den legendariske bluesmusiker Robert Johnson. Omstændighedern omkring hans død er aldrig blevet fuldstændigt klarlagt, men myten vil, at han døde af forgiftning efter at have spillet i en lille butik i The Three Forks. Man mener, at Robert Johnson, der var en notorisk dameven, havde haft en affære med butiksejeren, der derefter forgiftede Johnson. Johnsons dodsattest blev fundet i 1968, og af den fremgår det, at han udåndede i Greenwood i nærhede af The Tree Forks.

Hvorom altid er, så har mytologiseringen af manden været med til at stimulere interessen for hans musik. Læs fx Torben Billes tekst i anledning af mandens 100 år. Og Peter Guralnicks “Searching for Robert Johnson” er stadigvæk biblen, når man vil vide noget om mandens liv og død.

Lou Reed i boksen igen

18. august 2016

Lou Reeds indspilninger for plademærket Sire kom for nogle år siden. Og nu kommer så endnu en boks med musik fra plademærkerne RCA og Arista. Reed nåede selv at supervisere den digitale efterbehandling af pladerne, så de i det mindste levede op til hans forventninger. Fra den eponyme debutsoloplade (1972) til Mistrial (1986). Ialt seksten skiver. Og prisen er derefter.

Opkomlinge: The Blossoms

18. august 2016

Manchester-bandet The Blossoms lyder som noget, man har hørt før. Indiepop, shoegazerrock rørt sammen med lidt syntheziserlyd, firserpopditto og lidt diskrete guitarer. Charmerende uden at flytte noget på det musikalske landkort.

Genhør: Pop Muzik

18. august 2016

Titlen kunne ikke være bedre valgt – Pop Muzik – for projektet M (et dække for den britiske musiker Robin Scott) rammer klokkerent den popmusikalske nerve med denne sang, der hittede voldsomt i 1979. Og det var en helt bevidst projekt at skabe en ærke-poppet sang. Og det lykkedes helt.