9. februar 2017 arkiv

Billboards Hot 100 – februar 1967

9. februar 2017

Som jeg husker det, så var The Monkees vildt populære omkring 1967. Der var noget næsten Beatelsk over dyrkelsen af tv-serie-gruppen. Men jeg fik kun fat i en singleplade med dem dengang. Mere var der ikke råd til i den lille familie. Og det blev “I’m a believer” med det cover, man kan se ovenfor. Jeg har den såmæn endnu – og i god stand. Den lå på Billboards toneangivende Hot 100 liste i starten af januar 1967 og blev på toppen indtil den 18. februar, hvor The Buckinghams tog over med “Kind of a drag“, der forviste Monkees til andenpladsen. I Danmark var pladen med på Aarets top 20 på en niendeplads, efter Beatles (med tre numre), Preben Uglebjerg (landeplagen “Gyngerne og karussellen”), Pusle Helmuth, Dirch Passer & Daimi, Bjørn Tidmand og Rocking Ghosts.

Sangen er skrevet af Neil Diamond, der var sangleverandør til Monkees. Og hans egen version af sangen viser, hvor dejlig et nummer det er. Her i en optagelse fra Jools Hollands tv-serie:

En dronning takker af – Aretha Franklin

9. februar 2017

Et album til, og så er det slut. Sådan cirka kan Aretha Franklins exit fra musikbranchen formuleres. Til en lokal tv-station i US har hun fortalt, at hun til september udsender et album, der bliver produceret af selveste Stevie Wonder. Helt passiv bliver dronningen dog ikke, men hun agter at bruge mere tid sammen med familien, ikke mindst børnebørnene, der nu går på college. Aretha fylder 75  i år og har på det seneste været plaget af et dårligt helbred. Hendes tilbagetrækning gør det nemmere for nutidens fremmeste sangerinder i populærmusikken – Beonce, Lady Gaga osv. Men det bliver ikke helt det samme uden The Queen of Soul.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Side 1 af 11