13. februar 2017 arkiv

Genhør og -syn med Bridget St. John

13. februar 2017

Den britiske folkkunstner Bridget St. John har ikke gjort meget væsen af sig selv, siden hun – efter sit fjerde album Jumble Queen (1974) – trak sig lidt tilbage fra musikscenen. Men helt borte har hun aldrig været. Og selv om hun har stået lidt i skyggen af de fremmeste britiske folksangerinder, så er hun altid værd at lytte til. Her er hun i en ny optagelse fra Brooklyn.

Ken Loach svinger pisken over politikerne

13. februar 2017

Den britiske filminstruktør Ken Loach, der er en af mine absolutte favoritinstruktører, modtog den prestigefyldte Baftapris for årets bedste britiske  film – I, Daniel Blake – og kvitterede med ovenstående kritiske takketale, der både lod pisken hegle ned over politikerne og de velbjergede og indeholdt et syn på kunsten: Kunsten er på de undertryktes side.

Død: Al Jarreau – 76 år

13. februar 2017

Medens jeg læser en nekrolog over en af mig bekendt underviser, så tikker endnu et nekrogram ind. Sangeren Al Jarreau er død i en alder af 76 år. Hvad dødsårsagen er – er lidt uklart, men Jarreau blev indlagt på hospitalet for to uger siden på grund af udmattelse. Måske kunne kroppen bare ikke mere.

Jeg omtalte den alsidige sanger helt tilbage i 208 og endnu før i min gamle smartlogblog. Jarreau var en, jeg lyttede en del til, da han kom frem i halvfjerdserne. Han særlige sangstil var præget af jazzens sans for improvisation og non-verbal sang, men han holdt sig ikke inden for jazzens rammer og blandede lystigt jazz med R&B og pop. Og fik mange fans af samme årsag. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Side 1 af 11