16. februar 2017 arkiv

Farvel til en radiostemme: Hans Otto Bisgaard

16. februar 2017

Det forlyder, at Hans Otto Bisgaard efter 47 år i DRs tjeneste takker af ved udgangen af denne måned. Og det giver et lille rif i mit musikhjerte.

For Hans Otto Bisgaard var for mig en af de vigtigste informanter til beatmusik tilbage i de spæde halvfjerdsere, hvor han huserede på DRs P3 med seriøse programmer om nutidens rockmusik. Jeg har slet ikke tal på alle de timer, jeg sad klinet til min gamle radio for at aflytte (og spolebåndoptage) den musik, som Bisgaard sammen med andre langhårede radioværter lod slippe ud gennem æteren.

Siden blev han mere mainstream og kom bl.a. på tv med seervenlige underholdningsprogrammer. Han er stadigvæk på DR-radioen. Og nu er det så slut.

Og jeg kunne godt unde de mange unge musikinteresserede, at der var sådan nogen som Bisgaard og de programmer, han var med til at lave dengang i halvfjerdserne, den dag i dag. Selv P6 Beat kan ikke måle sig med den tids standard.

Meryl Streep sætter Donald Trump på plads

16. februar 2017

Der er stadigvæk håb om en bedre verden, når kunstnere taler magten midt imod. Sådan som skuespillerinden Meryl Streep har gjort, nu to gange. Her i forbindelse med kampagnen for menneskerettigheder i USA.

Dødsfald: Søren Seirup

16. februar 2017

 

Manden med leen høstede lystig blandt musikudøverne i 2016 og fortsætter ufortrødent her i 2017. Denne gang var det Søren Seirup, der blev ramt af leen. Seirup, der hørte til dansk beatmusiks pionerer som medlem og grundlægger af det legendariske band The Beefeaters tilbage i 1964. Et band, der som de britiske forbilleder, havde rod i den amerikanske blues. I 1966 blæste der nye vinde i musikken  og hippiernes drømme og filosofi fik Seirup til at skifte musikalsk hest og blive en del af et andet legendarisk band, nemlig Steppeulvene, der med albummet Hip sørgede for, at the summer of love også kom til Danmark, sådan musikalsk set. Desværre fik Steppeulvene kun en kort tid, og i årene efter var Søren Seirup i en række mindre kendte sammenhæng, bl.a. sammen med Stig Møller. Men med sit virke i Beefearters og Steppeulvene sørgede han for at sikre sig en ærefuld plads i dansk beatmusiks historie. Nu er Søren så ikke mere. Så der er al mulig grund til at finde pladerne frem fra gemmerne og sende ham en venlig tanke.

Gaffa-nekrolog