17. februar 2017 arkiv

Charlie Watts og det danske Radio Big Band

17. februar 2017

Det er en kendt sag, at Charlie Watts ved siden af sit arbejde ved gryderne i Rolling Stones har dyrket sin lidenskab for jazz. Med sine egne orkestre har han udgivet adskillige plader gennem de seneste tre årtier eller mere. Og nu til april føjer han endnu et afsnit til den historie, idet han møder Danmarks Radios Big Band på plden Charlie Watts meets The Danish Radio Big Band. Pladen gemmer på en koncert optaget i Koncerthuset i 2010. Og Rolling Stones er ikke helt væk, idet den nye konstellation fortolker Jagger og Richard-kompositionerne “Paint it black”, “Faction” (Satisfaction) og “You can’t allways get what you want”.

The Charlie Watts Quintet i en ældre optagelse fra 1992

Dylan-Sinatra

17. februar 2017

Ingen tvivl om det. Jeg foretrækker Bob Dylan, når han fremfører sine egne sange. Punktum. Men jeg er overbevist om, at han har det fantastisk med at fortolke andres sange. Han gjorde det tidligt i sin karriere og fortsætter ufortrødent i en fremskreden alder. Her har han igen kastet sig over Sinatra —

Nostalgitur til barndommens svømmeland

17. februar 2017

Jeg har tidligere omtalt min barndoms svømmeanlæg, Grådybbadet. Men i går fandt jeg ovenstående fine foto (af et gammelt postkort), der viser det lille kommunale badeanlæg, som man så det, når man kom gående fra Vardevej. Og det gjorde jeg en del gange i de tidlige tressere, hvor jeg gik til obligatorisk svømmeundervisning som elev på Vestre skole. En tid, der mest er forbundet med dårlige oplevelser, fordi jeg ikke fik lært at svømme dengang, men i stedet fik jaget en vandskræk i livet, som det tog nogle årtier at kommer over. Autoritær undervisning, tørsvømning, kolde, våde morgener med kolde, våde korkbælter og -brædder og en alt andet end pædagogisk anlagt lærer.

Til de ubehagelig erindringer hører, at jeg efter en svømmelektion kom ud i omklædningsrummet, hvor jeg ikke kunne finde mine underbukser. I stedet for dem, min mor havde givet med på om morgenen, lå der et snavset par, der var skidt i. Jeg ved godt, hvem skurken var, men har aldrig sagt det til nogen, heller ikke ham selv. For han var en stakkels knægt, der kom fra nogle kummerlige forhold. Og han døde i en tidlig alder. Jeg tog mit øvrige tøj på og gik hjem forbi barndomhjemmet for at få et par nye underhylere – og så var den historie lagret i erindringens store kammer. 

 

Capac har været nede

17. februar 2017

Serverproblemer på webhotellet har gjort, at bloggen har været nede et stykke tid. Men nu skulle problemerne være løst, og så sejler capac videre.