marts 2017 arkiv

50: Tom Jones – Green green grass of home

31. marts 2017

Det er også 50 år siden, Tom Jones fik udsendt sit fjerde album Green green grass of home. Med hits som titelsangen og det af Mickey Newbury pennede “Funny familiar forgooten feelings”, der huserede på de danske hitlister og gjorde det svært for bl.a. The Beatles. For Tom Jones var populær – også dengang.

50 år på bagen: Jimi Hendrixs – Purple Haze

31. marts 2017

Det er faktisk et par dage siden eller lidt flere, at 50-året for udgivelsen af singlen “Purple Haze / 51 Anniversary”. Helt præcist var det den 17. marts. Men glemmes skal den ikke, for det var lige netop den sang, der blev min døråbning til det univers, der i tiden efter åbnede sig til Hendrix magiske guitarunivers, hvor den elektriske guitar fik en helt ny betydning.

50 år: Et coverfoto bliver til

30. marts 2017

Ja, det skulle være sikkert og vist. For 50 år siden – på denne dag – blev forsiden på Sgt. Pepper’s lonely Hearts Club Band til. (Og det sort-hvide foto her er lånt fra Facebook – og har ingen fotograf angivet).

Money igen – Flying Lzards

30. marts 2017

År efter Barret Strong, Chris Farlowe og The Beatles tog Flying Lizards “Money” under kølig behandling. Man kan næsten sige, at de dekonstruerede sangen. Uforglemmeligt og værd at genhøre.

Chris Farlowe and the Thunderbirds: Money

30. marts 2017

Før the Beatles indspillede deres version af Barrett Strongs “Money”, blev sangen indspillet af Chris Farlowe og bandet The Thunderbirds. Hvad der også er interessant ved indspilningen er, at produceren ar en meget ung Jimmy Page, der jo senere blev ret kendt som guitarist i Led Zeppelin. Sangen “Money” og en snes andre sange med Chris Farlowe and the Thunderbirds, som blev optaget som demooptagelser, kan nu erhverves, idet de bliver udgivet af Page selv under titlen The Beginniing… Man kan bestille pladen via Pages hjemmeside. Pladen er selvfølgelig ikke kun interessant som dokumentation af en tidlig Page, men også som dokumentation af en ung Chris Farlowe, der jo blev et stort navn i tressernes britiske beat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Side 1 af 1712345678910...Sidste »