marts 2017 arkiv

50: Tom Jones – Green green grass of home

31. marts 2017

Det er også 50 år siden, Tom Jones fik udsendt sit fjerde album Green green grass of home. Med hits som titelsangen og det af Mickey Newbury pennede “Funny familiar forgooten feelings”, der huserede på de danske hitlister og gjorde det svært for bl.a. The Beatles. For Tom Jones var populær – også dengang.

50 år på bagen: Jimi Hendrixs – Purple Haze

31. marts 2017

Det er faktisk et par dage siden eller lidt flere, at 50-året for udgivelsen af singlen “Purple Haze / 51 Anniversary”. Helt præcist var det den 17. marts. Men glemmes skal den ikke, for det var lige netop den sang, der blev min døråbning til det univers, der i tiden efter åbnede sig til Hendrix magiske guitarunivers, hvor den elektriske guitar fik en helt ny betydning.

50 år: Et coverfoto bliver til

30. marts 2017

Ja, det skulle være sikkert og vist. For 50 år siden – på denne dag – blev forsiden på Sgt. Pepper’s lonely Hearts Club Band til. (Og det sort-hvide foto her er lånt fra Facebook – og har ingen fotograf angivet).

Money igen – Flying Lzards

30. marts 2017

år efter Barret Strong, Chris Farlowe og The Beatles tog Flying Lizards “Money” under kølig behandling. Man kan næsten sige, at de dekonstruerede sangen. Uforglemmeligt og værd at genhøre.

Chris Farlowe and the Thunderbirds: Money

30. marts 2017

Før the Beatles indspillede deres version af Barrett Strongs “Money”, blev sangen indspillet af Chris Farlowe og bandet The Thunderbirds. Hvad der også er interessant ved indspilningen er, at produceren ar en meget ung Jimmy Page, der jo senere blev ret kendt som guitarist i Led Zeppelin. Sangen “Money” og en snes andre sange med Chris Farlowe and the Thunderbirds, som blev optaget som demooptagelser, kan nu erhverves, idet de bliver udgivet af Page selv under titlen The Beginniing… Man kan bestille pladen via Pages hjemmeside. Pladen er selvfølgelig ikke kun interessant som dokumentation af en tidlig Page, men også som dokumentation af en ung Chris Farlowe, der jo blev et stort navn i tressernes britiske beat.

Ray Davies mindes Chuck Berry

29. marts 2017

“I desperately called out, ‘Has anybody got a f…ing plectrum?'” Someone handed him one. “I looked down and saw his name on it. So I played my last Kinks concert in America with Chuck Berry’s plectrum. I prefer to remember him that way.”

Han nærmer sig udløbsdatoen: Willie Nelson

29. marts 2017

Med sine 83 år nærmer Willie Nelson sig sit livs ende. Og han ved det godt, som det fremgår af den nye single, “Old Timer”, han har udsendt fra sit nye album med den sigende titel God’s Problem Child. Guds problembarn har han altid været, men også en fin sangskriver og musiker udi countrymusikken.

Under radaren: Tegan & Sara – U-Turn

29. marts 2017

Tegan & Sara er bestemt ikke opkomlinge eller ukendte her i bloggen, men de fortjener at komme under radaren med deres sang “Uturn” – ikke mindst i kraft af den fine lille video, de har fået lavet til sangen.

Dagens dødsfald: Peter Bastian

28. marts 2017

Fysikeren og musikeren Peter Bastian er død, 73 år gammel, efter en længerevarende kræftsygdom. Dermed har dansk musik mistet et multitalent, der både spillede klassisk og Bazaar-musik – og filosoferede over både musikken (med salgssuccessen “Ind i musikken”) og livet (Bastian kastede sig i de senere år over den ‘spirituelle’ dimension i livet).  Og dansk musik er blevet en lille smule kedeligere.

Bazaar afskedskoncert –

Anden del

Never mind the bollocks: Johnny Rotten falder til patten…

28. marts 2017

En fordom siger, at man som ung er rebelsk og venstreorienteret, men når man har fået fast arbejde, ejerbolig og familie, så falder man til patten. Håret klippes, sikkerhedsnålene fjernes fra kinderne, tatoveringerne bliver måske også fjernet – og man stemmer til højre i det borgerlige politiske spektrum. Og fordommen bekræftes af John Lydon, bedre kendt som frontmand Johnny Rotten i Sex Pistols og indbegrebet af punkrebellionen i halvfjerdserne. I dag støtter han både Donald Trump og Nigel Farage. Hvad skal man sige til det andet end: Never mind the bollocks.

En tabt indspilning med C. V. Jørgensen og Billy Cross – er blevet gravet frem….

27. marts 2017

Overcoats – på det lille kontor

27. marts 2017

Jeg har før reklameret lidt for pigerne i Overcoats under overskriften “lækker pop”. Og den overskrift holder stadigvæk her, hvor de står ved NPRs lille skrivebord.

Bassens Jimi Hendrix?

27. marts 2017

På gaderne i kan man opleve Ojay – Stephen Oliver Jones – spille elektrisk bas. Og hans ekvilibrisme har givet ham tilnavnet ‘bassens Jimi Hendrix’. I hvert fald er det svært at forestille sig, at Ojay ville spille sådan, hvis ikke Hendrix havde banet vejen med sin nyfortolkning af den elektriske guitar. Ellers må lytteren selv bedømme, om betegnelsen har nogen berettigelse. Men i hvert fald må man sige, at Ojay har givet ny mening til fænomenet gademusikant – eller busking, som de kalder det derovre i Storbritannien.

(Kilde: openculture)

En skeløjet halvsvensker – Wili Jønsson – fylder 75

27. marts 2017

Det var gavflaben i dansk popmusik, Kim Larsen, der med kærligt bid benævnte bassisten Wili Jønsson ‘den skeløjede halvsvensker’. En anden kulturpersonlighed, nemlig tegneren og forfatteren Peder Bundgaard kaldte Wili ‘den sande gentleman i dansk rock and roll’, fordi han fortod at gyde olie på de oprørte vande, når Gasolin var under et tag.

Og Gasolin ville uden tvivl have haft det betydeligt sværere, hvis ikke Franz Beckerees skolekammerat fra Gerbrandskolen, Wili, var kommet med som bassist, sanger, tangentspiller m.m. Også som musiker var han garant for, at det hele ikke eksploderede mellem hænderne på de andre. Af natur er Wili en beskeden mand, der ikke gør meget væsen ud af, at han engang var bassist i det i Danmark verdensberømte band Gasolin. Men i 2008 fik han Ken Gudman-prisen – og det fortæller alt om hans værd som musiker.

Compact Disc

26. marts 2017

I listen on CDs mostly. (Bob Dylan)