12. april 2017 arkiv

Dødsfald: John Warren Geils Jr. – 71 år

12. april 2017

“En af mit livs store overraskelser indtraf i juni 1972 i Falkoner Teatret. Her var det gejle lille band support for de monstrøse Emerson, Lake & Palmer, og amerikanerne viste i en toptunet lille time englænderne forskellen på form og indhold.”

Sådan skrev Torben Bille her i bloggen, da jeg i 2009 genopfriskede vores erindring om powerhouserockerne J. Geils Band. Et band, der ikke revolutionerede rocken, men – som Torben antyder – vidste, hvordan man skruer rocksange sammen og afleverer dem fra en scene. Og den slags bands vil der altid være god plads til, så længe rocken har appel.

Nu er så grundlæggeren John Warren Geils Jr. død “af naturlige årsager” i en alder af kun 71 år.

Han dannede bandet i 1967 sammen med den navnkundige forsanger Peter Wolf og som support for store navne som Byrds og Allman Brothers nåede J. Geils Bands ud til rigtig mange og en lille håndfuld singler gjorde sig godt på datidens hitlister.

J. Geils Band – koncert, 1977 Winterland

En tur i punkpølen – Girlpool

12. april 2017

Los Angeles-punk-duoen Girlpool lader vente på sig  med deres nye album Powerplant, men har sendt en lille video i forvejen igen. “It gets more blue” hedder sangen,og den er nok mere indierock end punk, hvis ret skal være ret.

Torben Bille i erindring

12. april 2017

Ja, så nåede vi årsdagen for Torben Billes bortgang – den 12. april 2013. Fotoet ovenfor, hvor Torben har selskab af dansktoppens ukronede kongepar, hr. og fru Heick, er lånt fra Torbens endnu aktive Facebookside – og det fortæller lidt om bredden i Torbens musikalske orientering, og jeg er sikker på, han ville bifalde valget af illustration.

Torben er savnet blandt musikskribenterne. Politiken er slet ikke den samme at læse, nu hvor han ikke længere sætter sine spor i avisen som freelancer. Heldigvis er bloggen der stadigvæk, lige som bøgerne. Så lad os andre rokke videre.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Side 1 af 11