maj 2017 arkiv

Algiers er tilbage: The Underside of Power

31. maj 2017

I 2015 gjorde Atlanta-Georgia-bandet Algiers et vist indtryk på denne blogger med deres begsorte musik, der trak på amerikanske rødder, punk og industrial. Og nu er foretagendet tilbage med et album, hvis titel afslører, at det også har noget at sige om det samfund, de lever i. Endnu en omgang mørk musik…

Saint Etienne: Home Counties

31. maj 2017

Saint Etienne fortsætter støt i det electropopspor, de efterhånden har excelleret i i 25 år. Og det må de godt fortsætte med…

Blondie på cafeen

31. maj 2017

Blondies nye og elvte album Pollinator har fået pæne omtaler, selv om man godt kan mærke, at der er gået fyrre år, siden bandet var toneangivende på den amerikanske nybølgescene.

Steppeulvene genopstår eller noget: Stepp2

30. maj 2017

2017-05-05 Stepp2 Forside

For ikke så længe siden havde jeg et genhør med HesteBeste, trommeslager Preben Devantiers post-Steppeulvene-band. Og nu kommer der så nyt fra samme Devantier. På torsdag udkommer Stepp2s plade Stadig på jagt efter fuger i tiden, hvor Stepp2 følger i fodsporene på legendariske Steppeulvene med otte sange med tekster af selveste Eik Skaløe. Altså en slags fortsættelse af Steppeulvene – med det gamle medlem Preben Devantier ved trommerne.

Paul Simon i parken

30. maj 2017

paulsimon_concert-480x480

Paul Simon er en af den gamle garde som holder sig godt – musikalsk set. Måske er han ikke helt så hitlistekonstant, som han var engang, men musikken holder. Og i næste måned udsendes hans velanmeldte koncert fra 2012 i Hyde Park i lyd og billeder.
En koncert, hvor han bl.a. havde et rendevouz med musikerne fra albummet Graceland og fik gæstebesøg af reggaelegenden Jimmy Cliff.

Dengang radioen var hele min verden

30. maj 2017

The clowns are running the circus
The show is run of the mill
They’ve picked all the berries that grew on blueberry hill

The shameless and the appalling
Have sunk things to a new low
What has become of the world that we used to know

Did I dream it
What I mean is, I could’ve swore it had a soul
I could hear it, sat right near it
Back when my whole world was the radio

Time was when people could move you
With just a voice and a song
I wish all those hacks would go back to where they belong

The daydream had to make way for
The nightmare that was to be
Where grace and beauty are hung and buried at sea

Did I dream it
What I mean is, I could’ve swore it had a soul
I could hear it, sat right near it
Back when my whole world was the radio

Even though the writing’s on the wall
It’s through rose-coloured glasses I recall
That golden age
I’m beholden everyday…

Did I dream it
What I mean is, I could’ve swore it had a soul
I could hear it, sat right near it
Back when my whole world was the radio

The clowns are running the circus
The show is run of the mill
They’ve picked all the berries that grew on blueberry hill

Forleden kom jeg for skade at lytte til musikradio på DR, bl.a. et genhør med Jørgen de Mylius. Og jeg fik en umiddelbar og dyb forståelse af Ron Sexsmiths sang “Radio” fra hans nye plade The Last Rider. Selv om den har lidt af det der ‘det var bedre i gamle dage’ ove sig – men lige netop når det kommer til radioen har han sgu ret. Det var bedre i gamle dage…

Den politiske sangs skæbne

29. maj 2017

Poppens historie har mange eksempler på sange, der er blevet “bandlyst” på radiostationer, fx BBC, fordi deres tekster ikke harmonerede med tidens politiske korrekthed eller moral.
Og sådan er det åbenbart stadigvæk. I hvert fald har det musikalske foretagende Captain Ska fået at mærke, at Storbritannien ledes af højreorienterede Theresa May, og at man derfor ikke slipper helt ustraffet fra at kalde hende en løgner i en sang. Men skamusikerne sover nok udmærket alligevel, for sangen er blevet et hit på den lokale downloadhitliste, hvor den indtager en tiendeplads.

Tilbage til Velvet Underground & Nico

29. maj 2017

Velvet Underground & Nico – kendt som bananpladen – rundede de 50 år i marts måned. Og det overlevende medlem, John Cale, markerer jubilæet ved koncerter i Storbritannien og USA, hvor hele værket fremføres – med hjælp fra forskellige musikalske venner. Optagelserne ovenfor er fra Liverpool.

Aftenens genhør

29. maj 2017

Det er blevet lidt af en fiks idë for mig at aflure indholdet af de soundtrack, der følger med i diverse tv-serier. Lige for øjeblikket gælder det genudsendte krimier fra Storbritannien. I går serien om inspektør George Gently. Ud over et par folkesange med Ebony Buckle bød serien på genhør med Manfred Mann og Van Morrison.

PS. Det er ikke altid, det er muligt at afdække, hvilken musik der bliver spillet. I sidste afsnit af George Gently kunne man høre noget af et heftigt rocknummer med meget medrivende guitarriffs. Men research på nettet gjorde mig ikke klog på, hvem der spillede.

Siouxsie Sioux – 60

28. maj 2017

Siouxsie_and_the_banshees_79

Og vi når lige at få en fødselar med. Susan Janet Ballion, bedre kendt som Siouxsie Sioux, rundede de 60 i går. Sammen med sine Banshees var hun med til at gøre post-punken til noget særligt. Efter Banshees var hun en del af The Creatures og siden 2004 har hun været solist, hvor hun bl.a. har fremført sange fra sin fortid i de to bands.

Bob Dylan med venner i øveren

28. maj 2017

Et sjovt kig ind backstage, hvor Bob Dylan øver sig sammen med venner i nummeret “My back pages” – til senere fremførelse i forbindelse med Dylan’s 30th Anniversary Concert.

Chuck: Lady be good

28. maj 2017

Endnu en luns er blevet smidt ud til publikum fra Chuck Berrys post-hume plade Chuck, der er på gaden om få dage. Denne gang en opfølger til klassikeren “Johnny B. Good”. En opfølger, der lægger meget tæt op af originalen og låner hæmningsløst fra den.

Dødsfald: Gregg Alman – 69

28. maj 2017

åh nej, nåede jeg lige at tænke, da Gregg Almans navn dukkede op øverst i en nyheds mail. Og ganske rigtig: krumtappen i Alman Brothers Band og en af sydstatsrockens fremmeste arkitekter har takket af i en alder af kun 69 år. årsagen angives som flere års helbredsproblemer. Ak ja. Men nu tabte sydstatsrocken noget saft og kraft…

Og vi kommer ikke uden om hovedværket.

60: Patsy Cline – Today, tomorrow and forever

27. maj 2017

På denne dag for tres år siden udsendtes Patsy Clines anden single, “Today, tomorrow and forever”. Den skulle følge op på hendes store gennembrud “Walking after midnight”. Men den floppede. Den kom ikke på hitlisterne, hvilket godt kan undre mig. Siden tog hun så revanche flere gange.

Ezra Furman fortsætter i rocksporet

27. maj 2017

Tilbage i 2013 omtalte jeg første gang Ezra Furman som et blandt flere eksempler på moderne traditionalisme. Furman dyrker den gamle rock, som den lød i halvtredserne og tresserne i garager og som optakt til punkbølgen. Og heldigvis holder han fast i den idé stadigvæk, hvilket gør ham til en af mine små yndlinge i den gren af musikken.

Her er han med en herlig liveoptagelse med saftig saxofon som et ekstra krydderi.