15. maj 2017 arkiv

Sindsyge: Aimee Mann ved skrivebordet

15. maj 2017

Mental Illness – altså: sindsyge på godt, gammeldags dansk – er titlen på Aimee Manns nyeste udspil. Som altid fra hendes hånd er der tale om hudløse,”ærlige” sange, hvoraf hun her fremfører en god håndfuld ved NPRs udmærkede skrivebord.

Nostalgi: Conny Froboess

15. maj 2017

Cornelia_Froboess

En tilfældig websøgning fik mig sendt tilbage til barndommens tv-kiggeri, dengang der kun var Danmarks Radio og de tyske kanaler, som min mor lod sig underholde af – dagen lang. Og det var på de tyske kanaler, jeg lærte Conny Froboess at kende. Hun var teenagestjerne i starten af tresserne.

Egentlig hed hun Cornelia og fik sit første pophit som otteårig. Det var “Pack deine Badehosen (ein)” (Pak dine badebukser ned). Året var 1951. I 1962, nu som Conny, fik hun en sjetteplads ved Melodi Grand Prix med en sang om to små italienere. Den solgte til guld i hjemlandet og lagde for alvor grunden for hendes videre karriere som sangerinde og skuespillerinde i det store naborige. I teenageårene fremstillede hun den tidstypiske oprørske teenager, der ikke fulgte forældrenes hoveder, men senere blev hun mere seriøs og arbejde fx sammen med Rainer Werner Fassbinder og optrådte på store tyske teatre. Hun er stadigvæk aktiv som skuespillerinde.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Side 1 af 11