13. juni 2017 arkiv

50: 1967-hitlistesang – Monkees – A little bit me, a little bit you

13. juni 2017

Singlen med Neil Diamond-sangen “A little bit me, a little bit you” udkom i marts 1967 og hittede på Billboard og Cashbox. Bandet havde allerede haft et stort hit – ja faktisk deres største hit overhovedet – med Diamonds “I’m a believer” i 1966, så det var oplagt at prøve igen med den ferme sangskriver. Helt så stor blev den altså ikke, men dog en af de mindeværdige popsange fra det gyldne år.

En Hitmaker er død: Bjarne de la Motte – 74

13. juni 2017

Pigtrådsorkesteret The Hitmakers blev dannet i 1960 af Jørgen Krabbenhøft og Benny Qvotrup. I 1964 kom bassisten Bjarne de la Motte (den lyshårede herre til højre på fotoet ovenfor) med. Han kom fra The Clifters.

Bjarne spillede med indtil gruppen i 1967 skiftede navn til The Floor og skiftede pigtrådsmusikken ud med beat, der var inspireret af de nye lyde fra den amerikanske rockmusik. Og det resulterede i albummet 1st Floor, et ambitiøst album, der blev sammenlignet med Beatles’ Sgt. Pepper og var den hidtil dyrest indspilning i dansk beatmusik. Året efter gik bandet i opløsning.

Bjarne var et meget kendt ansigt dengang, fordi han stod model til en kvik dreng, der var afbilledet på Foska-havregrynspakkerne. Så han stod på mange borde i danske hjem om morgenen. Efter tiden med Hitmakers arbejdede Bjarne som tjener, men vendte dog tilbage til Clifters og til Hitmakers, de gange bandet blev gendannet. Nu er Bjarne død efter kort tids sygdom.

Sammen med Krabbenhøft skrev Knud Ørsted en bog om The Hitmakers. Torben Bille anmeldte bogen og fortalte også lidt om Bjarne de la Mottes liv.