We are each free to believe what we want, and it’s my view that the simplest explanation is; there is no God. No one created our universe, and no one directs our fate. This leads me to a profound realization that there probably is no heaven and no afterlife either. We have this one life to appreciate the grand design of the universe and for that, I am extremely grateful. (Stephen Hawking)
Singlen med Neil Diamond-sangen “A little bit me, a little bit you” udkom i marts 1967 og hittede på Billboard og Cashbox. Bandet havde allerede haft et stort hit – ja faktisk deres største hit overhovedet – med Diamonds “I’m a believer” i 1966, så det var oplagt at prøve igen med den ferme sangskriver. Helt så stor blev den altså ikke, men dog en af de mindeværdige popsange fra det gyldne år.
Pigtrådsorkesteret The Hitmakers blev dannet i 1960 af Jørgen Krabbenhøft og Benny Qvotrup. I 1964 kom bassisten Bjarne de la Motte (den lyshårede herre til højre på fotoet ovenfor) med. Han kom fra The Clifters.
Bjarne spillede med indtil gruppen i 1967 skiftede navn til The Floor og skiftede pigtrådsmusikken ud med beat, der var inspireret af de nye lyde fra den amerikanske rockmusik. Og det resulterede i albummet 1st Floor, et ambitiøst album, der blev sammenlignet med Beatles’ Sgt. Pepper og var den hidtil dyrest indspilning i dansk beatmusik. Året efter gik bandet i opløsning.
Bjarne var et meget kendt ansigt dengang, fordi han stod model til en kvik dreng, der var afbilledet på Foska-havregrynspakkerne. Så han stod på mange borde i danske hjem om morgenen. Efter tiden med Hitmakers arbejdede Bjarne som tjener, men vendte dog tilbage til Clifters og til Hitmakers, de gange bandet blev gendannet. Nu er Bjarne død efter kort tids sygdom.
Sammen med Krabbenhøft skrev Knud Ørsted en bog om The Hitmakers. Torben Bille anmeldte bogen og fortalte også lidt om Bjarne de la Mottes liv.
Bag det akronymiske palindrom gemmer der sig en mand, der mod sin vilje er ved at blive voksen. Jeg skriver om alt mellem himmel og jord og er drevet af en ubændig nysgerrighed, en lige så ustyrlig lyst til at skrive, tænke og kritisere, hvad der møder mig på min vej gennem livet. Og det gør jeg så gennem min blog, der er en autonom, non-kommerciel, personlig blog.
Når man låner billeder på nettet kan det være svært at afgøre, om de er "frie" eller ej. Jeg bestræber mig dog altid på kun at bruge billeder, der ikke er behæftet med rettigheder. Og i de tilfælde, hvor det er muligt, altid at angive navnet på fotografen/kilden.
Skulle nogen derude mene, at jeg krænker deres rettigheder til et billede, så kontakt mig, og det vil straks blive fjernet. Det gælder også links til videoer.
/
This site takes pride in using pictures that are not copyrighted or are royalty free. If I know the name of the photographer I always mention it.
Should someone out there regard my publishing of one of their photos and/or video footage as a violation of their copyright, do drop me a mail and I’ll remove it right away.
Ovenstående formulering er venligst lånt af Torben Bille og fru Anna-Katrine. Tak.
Omtale af musik
Jeg omtaler gerne musik og andre kulturgoder, f.eks. bøger og film i min blog. Hvis du/I er interesseret i at få en udgivelse omtalt, så kontakt mig via min emailadresse
(mr.capac_SNABELA_gmail.com).
Forudsætningen for omtale er, at musikken sendes i form af en ORIGINAL cd eller – meget gerne! – vinyl, da det jo er tidens medie.
OBS. Digitale filer – fx. mp3 og musikvideoer – promotionudgaver af CD’er (for promotion only-cd’er) og hjemmebrændte CD’er med digitale filer bliver ikke omtalt.
Når jeg har omtalt musik eller andet sender jeg altid et link til omtale til kontaktpersonen.
Jeg forsøger at omtale de fremsendte medier, så hurtigt det lader sig gøre og gerne i forbindelse med udgivelsestidspunktet. Men det kan ikke altid lade sig gøre, så bær over med capac, hvis der kommer forsinkelser – linket skal nok komme. Det kan også forekomme, at jeg helt glemmer at omtale en plade.
Desværre.