14. juni 2017 arkiv

Roden synger: Bliv hos mig

14. juni 2017

Rod Stewarts og Ronnie Woods sang “Stay with me” nåede kun en sjetteplads i Storbritannien og mindre i USA. Og det er der ingen retfærdighed i. Den burde have været nr. 1 i ugevis allesteds. Rod synger fantastisk, Wood spiller en fantastisk guitar, Ian McLagan tryller på det elektriske piano og de to andre binder det hele sammen i en sej, tæt, svingende rytmik.

50: 1967-hit – Nancy Sinatra – Bang Bang

14. juni 2017

Familien Sinatra havde et godt år i 1967. Både som solister og som duo nåede far og datter Nancy ind på den eftertragtede hitliste.

Og et af de mindre hits, Nancy fik, var med Sonny Bono-sangen “Bang Bang (My baby shot me)”, der var et hit for Bonos kone, Cher. Nancys udgave fik en renæssance i forbindelse med lanceringen af filmen Kill Bill vol. I, hvor den er en del af lydsporet.

Jørgen Leth – 80

14. juni 2017

Samme dag som Matadormor fylder hundrede, fylder Jørgen Leth 80. uden sammenligning i øvrigt.

Digteren og filmmanden er helt sin egen i begge boldgader. Til gengæld kan jeg sagtens undvære ham som snakkehovede ved Tour de France (og i øvrigt ville jeg ikke drømme om at se cykelsport på tv….), som indtaler af bussernes stoppesteder i Aarhus eller som evigt indslag i tv-kanalernes såkaldte nyheds-og-aktualitets-programmer (= underholdning), hvor han snakker løst (især) og fast om sig selv (især). Han må godt holde lidt mere mund for min skyld, selv om jeg godt kan lide hans stemmes klang – men læs hans digte og se hans film.

Nostalgi: Linda og Mupperne

14. juni 2017

Dødsfald: Anita Pallenberg – 73

14. juni 2017

Selv om Anita Pallenberg omtales som skuespillerinde og model, så er hun ubestrideligt mest kendt for at være fhv. livsledsagerske til Brian Jones og Keith Richard fra Rolling Stones. Richard og Pallenberg mødtes i sentresserne og var sammen i de turbulente år i halvfjerdserne, fik tre børn sammen og skiltes som “gode venner”, der siden holdt kontakten med hinanden. Efter Stones-ægteskabet kastede Pallenberg sig over design og uddannede sig i modedesign i London.

Dødsfaldet blev omtalt på Instagram, men ingen dødsårsag blev angivet.