6. juli 2017 arkiv

Lennon-McCartney

6. juli 2017

I følge legenden spillede the Quarrymen ved en kirkehavefest den 6. juli 1957. Den 16-årige John Lennon var en af musikerne, og nede blandt publikum stod en ung mand på 15, Paul McCartney. McCartney erindrer, at Lennon ikke kunne teksterne til den sang, de fremførte, men improviserede ud fra gamle bluessange. Og det gjorde indtryk på den unge mand.

Efter Quarrymens optræden mødtes Lennon og McCarney bag scenen, hvor McCartney gjorde indtryk med en version af Eddie Cochrans “Twenty Flight Rock”. Og han kunne teksten udenad. Og Lennon inviterede Paul med i gruppen, selv om han – angiveligt – var lidt nervøs for, at Paul skulle tage førertrøjen på.

Historien fortælles bl.a. i The Beatles Anthology som historien om den dag Lennon-McCartney mødtes og lagde grunden til en dyb forandring af popmusikken i de følgende år. Det er altså i dag 60 år siden grunden til The Beatles blev lagt.

Beatles-cover: Strawberry Fields

6. juli 2017

Det hypede band Jay Som har vovet pelsen og lavet en – synes jeg – lytteværdig fortolkning af Beatles’ “Strawberry Fields forever”. Den når ikke originalen, men formår dog at genskabe noget af den særlige stemning fra jordbærmarkerne…