15. juli 2017 arkiv

Jay Som ved skrivebordet

15. juli 2017

Sidst vi var omkring Jay Som, fortolkede de “Strawberry Fields forever”. Men Melina Duerte og hendes band har meget mere at byde på. Her i en optagelse fra NPR, hvor de spiller et par sange fra bandets debutalbum.

Sommersange

15. juli 2017

Sommeren er over os. Flere blogs lukker ned på grund af ferie. Og avisen The Independent disker op med en oversigt over de mest populære sommersange fra halvfjerdserne og frem. Og der er mange kendte sange, men ikke sommersange i den betydning, jeg tillægger ordet. Altså sange, der både tematiserer sommer, sol og varme – og hitter. Jeg kigger lidt på hitlisten.nu, men selv om jeg kender flere af de nye navne, der huserer her, så er der ikke et eneste nummer, jeg forbinder med sommeren. Næ, vi skal langt tilbage. Til Lovin’ Spoonful, Mungo Jerry og The Beach Boys, der altid – i de tidlige tressere – var garant for sommermusik med bølgeskvulp, bikinipiger og høje temperaturer.

 

Queen of the silver dollar

15. juli 2017

Dronningen af sølvdollaren er titlen på en lille boks med vinyludgaver af Emmylou Harris’ første fem album. Plader det er svært at komme uden om, hvis man er ynder af amerikansk countryrock fra halvfjerdserne.

Roky Erickson – 70

15. juli 2017

En af rockens rigtig skæve eksistenser, men også en indflydelsesrig skikkelse, Roky Erickson – kendt fra det legendariske psych-punk-garage-pionerorkester 13th floor Elevators – runder i dag 70 år. Og er stadigvæk aktiv i rockens tjeneste.