august 2017 arkiv

Cowpunk med Lydia Loveless

31. august 2017

Dødsfald: Janne “Loffe” Carlsson

31. august 2017

Jan Edvard Carlsson, kendt som Janne “Loffe” Carlson, er død den 31. august, 80 år gammel. Han blev kendt for et halvt århundrede siden, da han udgjorde halvdelen af duoen Hansson & Karlsson, der spillede progressiv rock med indflydelse fra electronica, jazz, rock og meget mere. Debutalbummet Monument udkom for 50 år siden.
Men Loffe var meget mere end blot trommeslager. Han var multiinstrumentalist, komponist, skuespiller (kendt fra teater og mange svenske film og tv-serier), billedkunstner og reklamemand.

Bob Dylan og balladen om det religiøse

30. august 2017

I slutningen af halvfjerdserne og begyndelsen af firserne var Bob Dylan inde i en tydelig “kristen” periode med albums som “Slow train coming” og “Saved”. Endnu engang splittede den kompromisløse Dylan sin fanskare op i et pro- og et contrahold.

Perioden er nu blevet genstand for en film, “Trouble no more”, der har premiere ved den kommende filmfestival i New York (september). Og også en bog tager fat på emnet: »Trouble In Mind: Bob Dylan’s Gospel Years – What Really Happened« af Clinton Heylin. Endelig forlyder det, at næste kapitel af Dylan officielle bootlegs vil fokusere lige netop på den periode, hvor Dylan mest entydig var på den kristne guds side. Så skeptikerne får endnu en chance for at revidere deres opfattelse af Dylans religiøse periode.

Flemming “James” Rasmussen – Four Jacks – fylder 80

30. august 2017

– og er i følge mine oplysninger stadigvæk aktiv. Og med oplysningen om James’ fødselsdag er jeg tilbage i barndommen og Giro 413-lytningens tid, hvor Four Jacks huserede i de små hjem. James afløste Otto Brandenburg og var med på mange af kvartettens elskede sange.

Den uendelige historie om Milena Penkowa

29. august 2017

Politiken samler i dag tråden op i den fortsatte saga om den fhv. eliteforsker Milena Penkowa:

Milena Penkowa får forbud mod at virke som læge
Styrelsen for Patientsikkerhed har udstedt et arbejdsforbud gældende i to måneder til omstridt hjerneforsker.

Milena Penkowa må ikke have noget med patienter at gøre.

Styrelsen for Patientsikkerhed har udstedt et egentligt arbejdsforbud til den meget omtalte hjerneforsker.

Det fremgår af det offentligt tilgængelige autorisationsregister på styrelsens hjemmeside. Selv bekræfter Milena Penkowa også forbuddet, som hun dog er uforstående overfor.

Penkowa mener ikke selv, at hun har drevet lægepraksis eller virket som læge. Derfor har hun bedt styrelsen om at uddybe, hvilke konsekvenser forbuddet har, og hvad hun må og ikke må.