3. august 2017 arkiv

50: Marmalade – I see the rain

3. august 2017

Af uudgrundelige årsager hittede Marmalade ikke med “I see the rain” i hjemlandet. Til gengæld gjorde den det i Holland. Pladen blev udsendt i marts 1967.  Jimi Hendrix skulle efter sigende have udnævnt den til at være ‘året skæring’ i 1967, hvilket jo ikke siger helt så lidt i betragtning af, at det er Hendrix, der taler, og det er 1967, vi taler om. Men noget er der om det. Marmalade brød for alvor igennem med den næste single “Loving Things”. Men jeg synes”I see the rain” – bandets første single under bandnavnet Marmalade – er en overset perle fra et band, der fortjener at blive fremhævet som andet end dem, der lavede en fin coverversion af et Beatles-nummer (“Ob la de ob la da”).

Hamilton Leithauser møder Talking Heads

3. august 2017

Det store firma Amazon har bedt nogle kunstnere om at fortolke sange, der handler om at være “på vejen”. Ex-Walkman Leithauser har kastet sig over Talking Heads og deres “Road to nowhere”. Et oplagt og klogt valg.

Garth “The Band” Hudson blev 80 år

3. august 2017

Multiinstrumentalisten og chefarkitekten bag The Bands unikke “sound”, Garth Hudson (nr. 2 fra højre) fyldte 80 år i går. Allerede som 9-10 årig var han med i det lokale, obskure band The Capers, og i 1961 – 21 år gammel – kom han så med i Ronnie Hawkins band The Hawks, der med tiden forvandledes til The Band. Og med sit Lowrey orgel (et i rocksammenhæng usædvanligt valg af orgel) og en række andre instrumenter – bl.a. harmonikal og diverse blæseinstrumenter – var han med til at skabe The Bands “sound”. Og Hudson har været med i bandet helt ind i 1990’erne, efter bandets gendannelse. Siden 2001 har han været solist og har udsendt tre soloalbum.