12. august 2017 arkiv

Elston Gunn – Finjan Club, 1962

12. august 2017

שבתאי זיסל בן אברהם [Shabtai Zisl ben Avraham], Robert Allen Zimmermann, Elston Gunn, Bobby Dillon og Bob Dylan. Historien om kunstnernavnet Bob Dylans opståen er lige så anekdotefuld og mytologisk, som man kan tænke sig. Men givet er det, at Robert tidligt valgte at skifte navn. Her er han som Elston Gunn i en fin optræden fra 1962 (kun audio desværre). Det var også som Elson Gunn han var med i Bobby Vees gruppen en kort overgang.

Navneskiftet var en indikator for, at Dylan fra første færd vidste, hvad han ville og skulle med musikken. Musikken skulle tale for sig selv. Gennem alle iscenesættelserne. Inklusive navnet Bob Dylan. Det var vist kun hans egen mor, der foretrak, at han beholdt sig borgerlige navn. Men da var han flyttet hjemmefra…

Fra den mentale jukebox: Glemmer du

12. august 2017

Da den mentale jukebox satte i gang på sengekanten var det Liva Weel, der tonede frem og ud. Med den slidstærke “Glemmer du” fra filmen Odds 777. Liva Weel står stærkt i mit grundspor til livet. Hun var en fast del af dampradioen og Giro 413 – og med god grund. Og så lignede hun angiveligt min mor lidt.