24. august 2017 arkiv

August 1967: Rolling Stones – We love you

24. august 2017

Syrede rullesten for halvtreds år siden…

Tønder Festival 2017

24. august 2017

Det er længe siden, jeg har været til festival. Faktisk skal vi helt tilbage til halvfjerdserne, hvor jeg frekventerede nogle mindre af slagsen. Men det betyder ikke, at jeg ikke kan være fristet af og tiltrukket af vor tids festivaler. Fx har jeg i mange år haft et blødt punkt, når det gælder Tønder Festival. Ikke kun, fordi den ligger i det sydlige Jylland og dermed tæt på mit barndoms land. Men også og især, fordi festivalen med sit fokus på analog, akustisk musik i mange former rammer noget centralt i min musiksmag.

Og året 2017 er ikke nogen undtagelse. Festivalen er skudt i gang i dag og til og med søndag kan man opleve et væld af spændende navne. Nogle meget kendte, andre mindre kendte. Men alle spændende. Fx optræder Savage Rose, Lucinda Williams og Niels Hausgaard – i dag. Sammen med navne som Homesick Hank (tidligere omtalt i bloggen) Shovels & Rope (også omtalt) og Afengin (ditto). Og sådan fortsætter det altså de næste dage.

Og festivalen har været så søde at sende mig en dobbelt-CD med 26 smagsprøver fra årets festival. Det er selvfølgelig ikke det samme som at være der selv, men det giver en flot indtryk af, hvad man går glip af. Og stimulerer interessen, så man/jeg igen overvejer, om ikke jeg skal deltage næste år, måske endda i kraft af et pressekort. Fristende er det. Vi får se, om fristelsen får overtaget.

Tønder Festival. Festival-CD. Millstream Records. 2017