28. august 2017 arkiv

Indfald: Galveston

28. august 2017

Orkanen Harvey fortsætter med at volde problemer – og med at sætte skub i de musikalske associationer. I dag kan man således læse, at området Galveston har fået 612 milimeter regn på et døgn – svarende til, hvad Nordvestsjælland får på et helt år.

Den musikalske association er Jimmy Webbs sang “Galveston”, der er en sang om en vietnamsoldats, der har fået nok at at være soldat i Vietnamkrigen. Og selvfølgelig i afdøde Glen Campbells fine fortolkning.

Dixie Dregs – Hvem er det de citerer?

28. august 2017

Jeg faldt over dette gamle VHS-rip (= overspilning af videokassettebånd til digitalt format…) med et af mine yndlingsbands, Dixie Dregs. De spiller et medley, hvor de citerer andre store navne. Kan du høre hvem? De lægger vist ud med Mountain (Mississippi Queen) og så kommer?

Og videoen sendte mig straks hen til vinylbunken for at finde What if? (sublim guitarrock, hvis i spørger mig…)

Sterling Morrison – 29. august 1942 – 30. august 1995

28. august 2017

Som Jens gør opmærksom på, så ville Velvet Underground-guitaristen Sterling Morrison være fyldt 75 år i dag – hvis ikke lige han var død i 1995 af en kræftsygdom. Morrison var den sidste, der forlod gruppen. Han tilhørte sammen med Lou Reed, John Cale og Moe Tucker kernen i gruppen, var med da VU blev gendannet i halvfemserne og holdt fast til sin død. Sammen med Lou Reed stod han for guitarlyden i bandet – og Reed havde stor respekt for Morrisons markante, bluesinspirerede, ligefremme spillestil.