6. september 2017 arkiv

Genhør: Grace Slick, Paul Kantner, David Freiberg m.fl. – Baron von Tollbooth and the Chrome Nun

6. september 2017

Vi skal tilbage til 1973, det år capac forlod gymnasiet og begyndte sin lange vandring gennem universitet. Jefferson Airplane var en dalende stjerne – i hvert fald kommercielt. Men kræfterne strakte dog til at indspille og udgive live-albummet Thirty seconds over Winterland, der udkom i april måned 1973. Nogenlunde samtidig var forsangerinde Grace Slick i studiet sammen med bandkammerat Paul Kantner, slagstøjspiller David Freiberg og en lang række venner fra San Frisco-miljøet, fx Jerry Garcia (Grateful Dead), Chris Ethridge (Flying Burrito Bros.), Jorma Kaukonen og David Crosby (Crosby, Stills and Nash). Det resulterede i albummet Baron Tollbooth and the chrome nun, der blev udsendt i maj 1973.
Albummet blev ikke nogen kommerciel succes, men var og er en glimrende illustration af, at Slick og Kantner på ingen måde var kunstneriske udbrændte, selv om vi skrev 1973. Gode sange, helt på niveau med Airplanes materiale, en sound, der ligger tæt på Airplanes med er farvet af de andre medvirkendes baggrund, en Grace Slick i topform og ånden fra ’67 svævende over det hele.
Heldigvis er pladen genudsendt på CD, og den kan fås til fornuftige penge som second hand-vinyl. Og den anbefales enhver med interesse for den periodes beatmusik og Jefferson Airplane i særdeleshed.

Den gamle sanger i den gamle by: Peter Belli

6. september 2017

Peter Bellis sangkarriere lakker mod enden. Med udgangen af 2017 er det slut, og Ulven Peter går på pension. Men, der er stadigvæk en mulighed eller to for at opleve en af dansk beats bedste sangere i levende live. Han optræder således sammen med De Rejsende  i Den Gamle By i Aarhus på lørdag i forbindelse med den tilbagevendende 70’er festival. Måske ses vi der.