16. september 2017 arkiv

50: Kinks – Something Else

16. september 2017

I går var det årsdagen for udsendelsen af The Kinks femte studiealbum og hovedværk Something Else. Albummet blev ikke en tordnende succes, og det er heller ikke i almindelighed et album, man fremhæver, når man skal nævne det gyldne års ypperste frembringelser. At Rolling Stone har det med på listen over de 500 bedste album gennem tiderne, ændrer ikke ved, at The Kinks i 1967 måtte stå i skyggen af andre, mere salgbare navne, som fx The Beatles og Rolling Stones.

Men set i bagklogskabens lidet flatterende og matte lys, så  var og er pladen et mesterværk, der ud over de to hits “Waterloo Sunset” og “Death of a Clown” rummer Ray Davies-tekster af største kaliber og melodier, der er både fængende og excentriske. Sådan en plade, man aldrig rigtig bliver færdig med at lytte til. Pladen solgte elendigt, da den udkom, men er siden blevet genudgivet i udvidede udgaver (i 1998 og 2004), der blot understreger dens vigtighed for britisk rock.

Marc Bolan in memoriam

16. september 2017

I dag er det fyrre år siden, Marc Bolan endte sit liv knap 30 år gammel i en violet Mini 1275GT. I hjemlandet markeres årsdagen og mandens 70-års-dag med en BBC4-dokumentar med titlen Marc Bolan: Cosmic Dancer, der fortæller historien om manden, primært i hans egne ord.

 

Under radaren: The Secret Sisters

16. september 2017

De er ikke nogen hemmelighed længere, The Secret Sisters. Faktisk er et hedt emne, når man blot kommer langt nok ind musikkens mange hjemmesider og blogs. En stigende stjerne med andre ord. Og man forstår det godt. To søstre – Laura og Lydia Rogers – der skriver fine, poppede sange og synger smukke harmonier. Hvad kan man næsten ønske sig mere?

Tre albums har de allerede på samvittigheden. Og her er en sang fra det nyeste album, You don’t own me anymore:

Under radaren: Those Darlins

16. september 2017

Selv om Those Darlins har været på banen i et årti – dannet i 2006 – så er der først for ganske nylig, jeg faldt over dem på nettet. Et band, der over tre album har vist, at de spiller rock and roll, garagerock og alternative country. Forsangerinden Jessie Zazu er lige død af kræft, kun 28 år gammel.