28. september 2017 arkiv

September 1967: Procol Harum – St

28. september 2017

Efteråret 1967 skulle vise sig at blive et endog meget frodigt år musikalsk set.

Procol Harum debuterede i september måned med deres eponyme album. Albummet fulgte op på gruppen store gennembrud med singlen “A whiter shade of pale”, der udsendtes i maj måned og toppede den britiske singleliste i samfulde seks uger. Også i USA gjorde den sig godt uden dog at blive nr. 1.

Pudsigt nok kom singlen ikke med på den europæiske udgave af debutalbummet, men blev indlemmet på amerikanernes version. Pladen blev udsendt i monoudgave i hjemlandet og i stereoudgave i USA. Og da en genudgivelse senere blev aktuel – med CD-mediet – viste det sig, at de oprindelige monoindspilninger var forsvundet, så man måtte ty til alternative optagelser for at stykke en CD-udgave sammen.
Pladen er dog blevet genudgivet mange gange siden 1967, og betragtes i dag som et af hovedværkerne fra 1967.

 

Vile & Barnett: Continental Breakfast

28. september 2017

Endnu en skæring fra det imødesete samarbejde mellem Courtney Barnett og Kurt Vile har set dagens lys i medierne.

En Fourmost – Billy Hatton – er død, 76 år

28. september 2017

I kølvandet på The Beatles fulgte en række grupper, der alle var modelleret over de fabelagtige fire og deres succes. Et af de bands var The Fourmost, der skrev kontrakt med Beatles-manager Brian Epstein i 1963.
Gruppen blev produceret af Beatles-producer George Martin og fik Lennon og McCartney til at skrive deres første hits, “Hello Little Girl” og “I’m in love”.
Fourmosts fik flere top 40-hits og var med i den dengang meget omtalte musikfilm Ferry Cross the Mersey (1965), der var med til at brande visse musikere som bærere af “the Mersey sound”, lyden fra Mersey – som også lød af Beatles.
Selv om Fourmost aldrig blev så store som vennerne fra Liverpool, så havde de succes nok til at holde bandet kørende helt frem til nutiden, selv om de sidste viste sig på hitlisten i slutningen af tresserne.
Flere af medlemmerne er døde. I 1966 døde forsangeren Mkke Millward af leukemi. Brian O’Hare tog sit eget liv i 1999 og – forleden døde bassisten og sangeren Billy Hatton, 76 år gammel.