29. september 2017 arkiv

September 1967: Captain Beefheart – Safe as milk

29. september 2017

Det er også halvtreds år siden, Captain Beefheart and his magic band debuterede med Safe as milk. En plade, der lagde grunden til Beefhearts særlige stil med sære lyde og mærkelige, surrealistiske tekster. Og så afslørede den, at også Beefheart stod i gæld til halsen til the blues.

Pladen blev ikke nogen stor succes i USA, men blev nogenlunde modtaget i Europa, hvor bl.a. John Peel tog sig kærligt af den. Pladen er også kendt for at præsentere en ung Ry Cooder på guitar.

 

Linda Ronstadt ser tilbage…

29. september 2017

So you don’t have a favourite out of the 28 studio albums you have recorded?

I don’t like any of them, but there are moments on some records that I like. The one with Nelson Riddle; the Trio records. I did with Dolly Parton and Emmylou Harris. I made a record with Ann Savoy, the Cajun singer, after I got Parkinson’s disease, and I could barely sing. I had to whisper everything, but that was a really successful record for us – artistically successful. [Linda Ronstadt til The Guardian].

Well, så er det jo godt, at vi er nogle, der sætter stor pris på de plader, Ronstadt nåede at lave einden Parkinsonsygdommen satte en stopper for hendes sangkarriere.