30. september 2017 arkiv

Genhør med P. P. Arnold – The Queen of Immediate Records

30. september 2017

P. P. Arnold (egl. Patricia Ann Cole) var et stort navn i britisk pop i årene 1966-68, hvor hun var på plademærket Immediate. Hun havde bandet The Nice som backing, arbejdede tæt sammen med The Small Faces og blev plademærkets førende kvindelige kunstner under øgenavnet Dronningen eller Førstedamen af Immediate Records.

Inden hun nåede dertil var hun, som så mange sorte amerikanske sangere, blevet skolet i den lokale kirke hjemme i staterne. Og det førte – ved en tilfældighed – til et job som Ikette i Ike & *Tina Turners band. Men da P. P. blev træt af Ike Turners berygtede mandschavinistiske omgang med Tina og de andre kvinder i bandet, så stod hun af i Storbritannien, hvor hun havde fået et tilbud om at begynde en solokarriere.

Desværre gik Immediate Records rabundus i 1968, og P. P. fik kontrakt med RSO (Robert Stigwood Organisation) og fik selveste Barry “Bee Gee” Gibb som producer. Hun fik indspillet et album, der aldrig blev udsendt, men som nu – langt om længe – ser dagens lys. The Turning Tide udkommer i næste uge.

Fra 1970 og frem fik hun en mere omflakkende karriere med en del arbejde som musical- og backingsangerinde. Men hendes rennomé som en af de førende britiske soulsangerinder har hun bevaret helt frem til nutiden.

 

Marc Bolan – 70

30. september 2017

17. September 1977