5. oktober 2017 arkiv

Nobelprisen i litteratur 2017: Kazuo Ishiguru

5. oktober 2017

Da Bob Dylan sidste år fik Nobelprisen i litteratur, startede det en lang debat om berettigelsen. Nogle mente endda, at tildelingen til en kunstner, der primært er kendt for sine sangtekster, var tegn på en krise i hædringen af litterære forfattere. Og hvis jeg ikke tager meget fejl, så vil dagen tildeling af samme pris til den britiske forfatter Kazuo Ishiguro blot fortsætte diskussionen Nobelprisens berettigelse og om valget af kunstner.Jeg vil trygt overlade til andre at skændes om tildelingens relevans og om Nobelprisens fortsatte berettigelse.

Om begrundelse for valget kan man læse:

– Modtageren er engelske Kazuo Ishiguru, som I romaner med stærk følelsesmæssig styrke har afdækket afgrunden under vores illusoriske forbindelse til verden, siger Sara Danius.

 

 

50: Moody Blues – Days of future passed

5. oktober 2017

The Moody Blues’ andet album, deres egentlige gennembrud, Days of future passed runder 50-årsjubilæet om få dage. En enestående værk med psykedelisk inspireret musik af særegen karakter, præget af Mike Pinders melotron og nogle dybsindige tekster. Og selvfølgelig gøres albummet til genstand for en passende genudgivelse med 2 CD/DVD, så vi gamle fans kan genkalde os den første rislende oplevelse af dette unikke britiske band.

Genhør med Susanne Sundfør

5. oktober 2017

I 2007 blev jeg blæst omkuld af Susanne Sundførs smukke englestemme. Og nu er hun aktuel med sit femte studiealbum. Og stemmen er fortsat smuk og bedårende dejlig.

Ken Gudman – 70

5. oktober 2017

Defenders, Young Flowers, Culpeper’s Orchard, Mo-i-Rana, Fly United, Starfuckers, Savage Rose. Peter Thorups benhårde trio – plus det løse. Næsten 150 pladeindspilninger.  Der var en grund til at Ken Gudman blev nærmest legendarisk trommeslager i dansk beatmusik. Han døde i 2003, 55 år gammel, af kræft. Men i dag ville han være blevet 70, hvis altså…