6. november 2017 arkiv

1967: Monkees’ gyldne år

6. november 2017

På denne dag for 50 år siden, udkom The Monkees’ fjerde album med det blomstrede cover og den fjollede titel Pisces, Aquarius, Capricorn & Jones Ltd. Det var det tredje album i ’67 – efter More of the Monkees og Headquarters, der havde konsolideret gruppens succes efter gennembruddet i 1966.

Det nye album var det første, hvor bandet for første gang selv spillede instrumenterne og havde mere kontrol over produktionen. Monkees var startet som et tegnebordsprojekt med egen tv-serie, men bandmedlemmerne var talentfulde nok til selv at gå efter styringen. Og det sket så i 1967.

1967 blev også det år, hvor det hele kulminerede for Monkees. De udsendte tre singler: “Randy scouse git”, “Pleseant Valley Sunday”, “Daydream believer”. Sidstnævnte blev gruppens sidste nr. 1-hit, og derefter gik det tilbage med populariteten, selv om Monkees fortsatte frem til den første opløsning i 1971.

Pisces…var Monkees’ psychedeliske album, hvilket først og fremmest kunne ses på coveret og høre på gruppens brug af datiden hotteste keyboard, Moog syntheziseren. Ellers var alt ved det gamle: Gode sange, skrevet af kendte sangskrivere (fx Goffin og King og “Pleseant Valley Sunday”) og i fængende arrangementer og udsøgt brug af de bedste studiemusikere.

Arthur Ira Garfunkel – 75

6. november 2017

Art Garfunkel vil for altid være knyttet til duoen Simon & Garfunkel. Og selv om det er lidt uretfærdigt – fordi Garfunkel har lavet meget og meget godt som solist og som skuespiller – så er det sådan det er. Og han har også god grund til at være stolt af, hvad han har lavet sammen med Paul Simon. Ganske vist skrev Simon sangene, men uden Arts lyse stemme ville det hele ikke have haft samme gennemslagskraft.
I går rundede Art så 75 år. Og det er nok tvivlsomt, om de to gamle drenge igen vil stå på en scene. Knubbede ord har der været mellem dem (igen). På den anden side, så ved man aldrig…