11. november 2017 arkiv

Ud af glemslen: Evie Sands

11. november 2017

Jeg har nævnt hende et par gange før. Den nu 71-årige amr. sangerinde og sangskriver Evie Sands.
Hun begyndte sin mere end halvtreds år lange karriere som teenager midt i 1960’erne, men slog først igennen sidst i det årti. Men hendes karriere fik et tilbageslag allerede inden den rigtig var kommet i gang. Hendes første singleindspilning “Take me for a little while” blev stjålet af folk omkring det toneangivende Chess-forlag, og her blev sangen udgivet med en anden kunstner, der fik stor succes med den – og skubbe Evies egen indspilning ud i skyggen. Tyveriet førte til sagsanlæg, der også fjernede opmærksomheden på Evie Sands forsøg på at nå ud til det store publikum. Og karakteristisk for Sands manglende held, så blev hendes anden udgivelse “I can’t let go” kopieret af The Hollies, der sørgede for at høste sangens fortjente succes. I det hele taget er de betegnende for Evie Sands karriere, at andre fik salgssucces med hendes sange.

Forståeligt nok førte hendes manglende gennemslagskraft som udøvende kunstner til, at hun i slutningen af 1970’erne koncentrerede sig om at skrive sange og producere. I 1980’erne er hun dog vendt tilbage til det udadvendte, har optrådt og fået genudsendt nogle af sine tidlige plader. Så sent so 2014 fik hun et album ud, hvor hun fortolker sange af Chip Taylor sammenmed Billy Vera. Især i Storbritannien har hun fået et trofast kultpublikum.

Genhør med Pere Ubu

11. november 2017

Cleveland-avantgarde-rockerne Pere Ubu er aktuelle med et nyt album 20 Years in a Montana Missile Silo. Og i den anledning markerer NPR genkomsten med en halvtimes koncert fra 1991. Det er stadigvæk David Thomas i forgrunden.

Tilbagespoling