15. december 2017 arkiv

Shawn Colvin – børnesange

15. december 2017

Min første CD var med Shawn Colvin – Fat City – og siden har jeg fulgt hende nøje som kunstner. Ud over at skrive sine egne gode sange har hun dyrket kunsten at fortolke andres (fx på Uncovered) og tage afstikkere til jule- og børnesange. Og nu vanker der en ny omgang børnesange på albummet The Starlighter, der kommer efter nytår og følger op på Holiday Songs and Lullabies fra 1998.

50: The Who sælger ud

15. december 2017

På denne dag i 1967 ramte The Whos tredje album pladebutikkerne. Conceptalbummet The Who Sell Out, der er iscenesat som en udsendelse fra en piratradio med en blanding af sange, reklamer og public service-informationer. Og titlen var ironis og selv-ironisk, fordi bandet faktisk havde lavet nogle reklamer (som er med på pladen) og dermed havde “solgt ud” i kunstnerisk forstand.

The Who fik også problemer med reklamerne på pladen, fordi de ikke på forhånd havde sikret sig rettighederne til at bruge dem. Men bortset fra det, så blev pladen og singlehittet “I can see for miles” godt modtaget af såvel kritikerne som publikum. Og den betragtes som et af bandets mest vellykkede album.