26. december 2017 arkiv

Magical Mystery Tour sætter spor i 1967

26. december 2017

De tre singler, Beatles udsendte i 1967, var alle med relation til Magical Mystery Tour. Det drejer sig om: Penny Lane /Strawberry Fields Forever; All you need is love / Baby you’re a rich man; Hello, Goodbye / I’m the Walrus. Ganske vist var de ikke på den oprindelige dobbelt-EP, men på filmsoundtrackalbummet.

50: Magical Mystery Tour

26. december 2017

Det skulle være nogenlunde sikkert, at det var på denne dag for 50 år siden, at Beatles psykedeliske fortælling om den magiske mystiktur blev vist på BBC1. På den dag enlænderne kalder Boxing Day. Jeg har vist tidligere påstået, at det var i 1965, men pyt med det.

Den første visning var – til Paul McCartneys store fortrydelse – i datidens dominerende sort-hvid, hvilket jo harmonerede dårligt med filmens dyrkelse af det farverige og spraglede. Og filmen blev da også genudsendt den 2. januar 1968 på BBC2. Men skaden var sket og publikum og pressen var ikke begejstrede for det, de så, og McCartney måtte ud og beklage over hændelsen og filmens eksperimentale karakter.

Her kommenterer Paul McCarney, hvad der gik galt med filmen:

I dag er værket vist blevet accepteret bredt som Beatles’ legesyge eksperimenteren med såvel 67-psykedeliaen og filmmediet.

Og følger du linket her, kan du se en dokumentar om filmens tilblivelse og historie.