1. januar 2018 arkiv

Det bedste barband i verden?

1. januar 2018

Det er Rolling Stone, der forsøger at kaste lys over The Beatles hårdtarbejdende tid i Hamborg, hvor de ikke alene lærte at stå på en scene og blev spillet sammen i en grad, der sjældent er blevet matched, men også:

“But what the Star Club tapes do constitute and represent is the truth that the Beatles were once the best bar band in the world. This is what they set out to be: a hard-charging, harder-rocking group that any other act would be terrified to follow onstage.”

Jeff Lynne – 70

1. januar 2018

Lige inden vi nåede nytårsaften rundede Jeff Lynne det skarpe hjørne af 70 år og trådte dermed ind i række af rockdinosaurer, der stadigvæk – som man kan se af ovenstående koncertplakat – er på banen.

Medstifter af Electric Light Orchestra i 1972 og medlem af Travellin Wilburys (sammen med Bob Dylan, George Harrison og Roy Orbison) fra 1988. Og inden han nåede så langt var han med i såvel det underkendte Idle Race og tressersuccesbandet The Move.

Han har også haft tid til at indspille en par solide soloalbums og til at være anerkendt producer for mange store navne, bl.a. medlemmerne af the Beatles. Og han er, som nævnt, stadigvæk aktiv som leder af Electric Light Orchestra og har i følge rygternes bureau gang i indspilningen af et par soloplader.