11. januar 2018 arkiv

Karsten Vogel – 75

11. januar 2018

I dag fylder Karsten Vogel 75 år. Han blev kendt for et større publikum, da han kom med i Burnin Red Ivanhoe. Men inden da havde han stået i lære i Brødrene Vogels Kvartet og navnkundige Cadentia Nova Danica, der var en vigtig musikalsk reference dengang tilbage i halvfjerdserne. Siden spillede Vogel også i Secret Oister og Birds of Beauty.

Og på det seneste har han spillet sammen med semiotikeren og musikeren Per Aage Brandt, der i sit otium har genoptaget sit virke som aktiv jazzmusiker. Det er resulteret i albummet Cry!

Ved siden af spilleriet har Vogel også fungeret som underviser og har været alsidig pladevender i Danmarks Radio.

Rock’n rollens oprindelse (endnu engang…)

11. januar 2018

I dag kom posten med et opsamlingsalbum med Sister Rosetta Tharpe. En plade, jeg længe har ønsket mig – i mit forsøg på at følge rock’n roll-trådene tilbage i tiden. Og så faldt jeg over ovenstående skråsikre udmelding under min research på nettet. Helt så enkelt er det nok ikke at finde oprindelsen til rock’n roll. Der er mange kokke, der har været med til at lave den stuvning. Men noget er der om det. Sister Rosetta Tharpe var på færde før Berry og Presley – og inspirerede dem begge (og mange andre og senere kunstnere).

Dokumentar om Sister Rosetta Tharpe