16. januar 2018 arkiv

Den der basintro…

16. januar 2018

Chas Chandlers basindledning gør fanden til forskel på Animals fortolkning af Barry Manns og Cynthia Weills “We gotta get out of this place”. Det er en intro, man aldrig glemmer. Og større kan det ikke blive for en lille beatsang som denne…

Farvel Dolores

16. januar 2018

Det er ikke kun forfatterinden og mediefænomenet Synnøve Søe (der engang skrev en kommentar her i bloggen…), der har forladt vores fælles jammerdal. Også sangerinden Dolores O’Riordan – kendt fra The Cranberries – er ikke længere iblandt os.

Kun 46 år gammel er Dolores blevet fundet død. Uvist af hvilken grund. Men dødsfaldet har sendt chokbølger gennem den irske offentlighed, hvor hendes bidrag til irsk musik – og irsk rockmusik – roses til skyerne. Ingen tvivl om, at hun blev betragtet som en af de store irske sangerinder.

I 1989-90 afløste Riordan Niall Quinn og var med til at sende The Cranberries helt op i rockens superliga. Og hun var med i bandet i 13 år. Derefter gik hun solo og nåede at lave to soloalbum, lige som hun arbejdede sammen med en række kunstnere. Men det hele var ikke succes. For et par år siden fortalte Riordan, at hun var diagnosticeret som “bi-polar”, en lidelse, der ofte resulterer i selvmord.