18. januar 2018 arkiv

Flemming Bamse Jørgensen – erindret

18. januar 2018

Tiden flyver. Og det er allerede syv år siden Flemming “Bamse_” Jørgensen døde. Men – han er ikke glemt. I hvert fald ikke her i den jyske hovedstad, hvor han har fået sin egen plads, og hvor hans eftermæle stadigvæk passes. Og med god grund, for Flemming Jørgensen var meget aarhusiansk, selv om han faktisk blev født i Randers. Ikke kun, fordi han var inkarneret af byens højt elskede fodboldklub AGF (selv om klubben langt fra lever op til sine fans begejstring), men fordi han med sit repertoire ramte bredt i byen, lige fra dansktopelskerne til dem, der helst vil have gammeldags rockogrul.

Anledningen til at hive Bamse frem igen er, at det aarhusianske magasin Panorama i sit seneste nummer bringer et længere indslag om netop Bamse. Du kan læse det elektronisk her.

Jeg har aldrig ejet en plade med Bamse. Det skal jeg måske gøre noget ved…

Vimmersvej

Fra punkens overdrev: Pete Newnham

18. januar 2018

Faldt over Pete Newnham. En punksingle, der må være gået lidt i g(l)emmebogen, siden punkens glorværdige højdepunkt omkring 1977. En single, der fænger og lyder lidt af tidlig Jonathan Richman på en beskidt punkbaggrund.
Lidt research på punkafficionadosider afslører, at Newnham kom fra poprocken (et band ved navn Window), hvorefter han dannede punktrioen T.H.E. , der indspillede singlen “Rudy/Outside my window”. Plademærket B&C udsendte singlen i Pete Newnhams navn – uvist af hvilken grund. T.H.E. holdt et årstid og singlen blev et samlerobjekt, men havde fortjent en bedre skæbne.