23. januar 2018 arkiv

Ty Segall i radioen

23. januar 2018

Og den til syneladende ustoppeligt produktive rocker Ty Segall er på vej med endnu et album, der efter sigende skulle rumme noget af det bedste, han har lavet. En forsmag får vi i dette radioprogram, hvor Segall slår sig løs.

St. Vincent ved skrivebordet

23. januar 2018

Et af de bedst modtagede album i det forgangne år var – hvis man ellers kan tro alle disse hersens årslister – St. Vincent Masseduction. Men her ved skrivebordet har hun lagt volumen og forstærket elektrisk guitar blive hjemme for at udfolde sig akustisk. Og det klæder St. Vincent alias Annie Clarke…

Daimi – får Leo Mathiesen Prisen 2018

23. januar 2018

Daimi er født i København, men kom til min fødeby Esbjerg, inden hun skulle i skole. Og kan med en vis ret betragtes som esbjergenser (esbjergensere er i hvert fald stolte af bysbarnet…). Kun sytten år gammel brød hun igennem på nationalt tv med sangen “Travelling Light”, der blev sunget i det lokale stormagasin Centralmagasinet og nåede ud til alle, der dengang havde sort-hvidt tv. Det var x-factor før vi fik X-factor.

Derefter gik det over stok og sten med flere popsingler på TONO, mere modent repertoire sammen med Jørgen Grauengårds Orkester og videre til revy og teater. I det hele taget har Daimi brugt sit talent i mange sammenhænge, fra pop til jazz, fra rollen som Lommerpige til Jytte Abilstrøms aparte avantgardeteater på Riddersalen. Og det er nok det, der kendetegner og udmærker hende som kunstner: At hun hele tiden er gået sine egne veje. Som det hedder med titlen på en af hendes mest populære sange: “Jeg sætter min hat som jeg vil”.  Det er et klogt valg, der sikrer en vis kontinuitet og holdbarhed. Og Daimi, ja, hun er her endnu og er stadigvæk aktiv. Og det kan man se og høre, når hun optræder sammen med DR Big Band i forbindelsen med modtagelsen af den nye hæder.