26. januar 2018 arkiv

Genhør med: The Jam

26. januar 2018

Om et par dage udkommer The Jam 1977, en fire-CD-boks med de første plader, The Jam lavede. Og jeg blev straks sendt tilbage til dengang, jeg første gang hørte Jam i slutningen af halvfjerdserne. Jeg var efter en fest på kollegiet endt sammen med nogle andre på et kollegieværelse for at falde lidt ned – og så smed værelsets beboer In the City på grammofonen. Og jeg blev blæst omkuld af Jams tydeligt Kinks-påvirkede udgave af punk/new wave.

Fransk electrominimalisme: Rose Mercie

26. januar 2018

Der noget charmant over den franske kvartet Rose Mercies næsten primitive udgave af electronicapop, der oser langt væk af halvfjerdser- og firserditto.

Apropos Warren Zevon

26. januar 2018

Det er rart at have opmærksomme, kritiske læsere. Og det er Bo, selv om han ikke kan få lov til at skrive en kommentar (noget med cookies og java-skript – jeg kigger på problemet…). Han skriver i en mail til mig:

 

Hej CAPAC

Tak for en god blog.
Og helt enig. Warren Zevon var et af de store trær i skoven. Ham skal vi ikke glemme i farten. Og det har du jo ved flere lejligheder sørget for at vi ikke gør. Tak for det. Derfor er du også tilgivet at du fejrer hans 60 års fødselsdag når han nu faktisk blev 71 (født 1947 såeee…)
Jools Holland som du også hylder med de 60 år kan heller nævnes for ofte. Særligt god som “sideman” på forskellige projekter. Ikke mindst hans klaversolo på The The’s “Uncertain Smile” fra “Soul Mining” albummet kommer fra øverste skuffe. Vedlagt en lille anekdote til den indspilning nedenfor http://www.songfacts.com/detail.php?id=33837
Blog On

Undskyld til Warren, der ikke kun blev 60. Man skal altid være kritisk med de oplysninger, man fanger på nettet – også selv om det er fra såkaldt pålidelige medier. Men ellers tak til Bo for  at læse med og komplimentere bloggen. Og for at se relevansen af “gamle” musikere som Zevon og Holland. Vi blogger og rocker videre. Tak.