februar 2018 arkiv

Februar 1968: Bee Gees – Horizontal

28. februar 2018

1967 og 1968 var gyldne år for den australske popgruppe Bee Gees. Det var dengang, de havde forladt hjemlandet down under og slog igennem internationalt. Hele ti singler kom i de to år og alle blev top 20 hits. Og i 1968 udsendtes hele to album, Horizontal (februar 1968) med hitsene “World” og “Massachusetts” og i september måned Idea (med “I started a joke”). Horizontal var gruppen første rigtige album som sammentømret gruppe. De foregående havde været tilløb og øvelser. Men nu sprang de ud som nye konkurrenter til The Beatles (som alle bands blev målt med dengang), selv om de var meget mere end det. Pladen er sikkert påvirket af Beatles, men også af alt muligt andet fx soul og psykedelisk musik. Og så var den præget af den umiskendelige Gibbske sound. I øvrigt blev udgivelsen fulgt op af en turné til Skandinavien, hvor de også besøgte København.

Fruen kan også: Jen Cloher

27. februar 2018

Jeg har efterhånden en del gange omtalt den lille australske rocker Courtney Barnett. Men hendes kone – ja, Courtney er til piger – Jen Cloher kan også spille rå, enkel rock. Det demonstrerer hun her på den amr. public radios verdenscafe.

Om at skrive kompliceret pop: Paul Simon

27. februar 2018

Guldklumper fra et musikprogram

26. februar 2018

The Old Grey Whistle Test var et af mange fine musikprogrammer i Storbritannien. Og nogen har været i arkiverne for at stykke en række, usendte klip sammen til et fint potpourri. Nyd.

Johnny Cash – Hurt

26. februar 2018

Manden i sort kunne have fejret sin fødselsdag i dag, hvis osv. Men sådan skulle det ikke være. Heldigvis holder hans musik sig forbavsende flot.