4. februar 2018 arkiv

4. februar 1968: The Bee Gees indtager amerikansk tv

4. februar 2018

I 1968 var The Bee Gees for alvor i gang med at gennemføre deres internationale gennembrud. Og som led i erobringen optrådte de på denne dag det år i det amerikanske tv-program Smothers Brothers Comedy Hour med numre fra gruppens nye album Horizontal, der var blevet udsendt i februar.
Smothers Brothers Comedy Hour kørte fra 1967 til 1969 og var en skønsom blanding af tidens store pop- og rocknavne og satire, der ofte kom på kant med den politiske korrekthed. Og denne konflikt endte så med at sætte en stopper for programmet efter tre succesfulde år.
Det var CBS, der producerede programmet, der skulle konkurrere om seernes gunst, hvor konkurrenterne bl.a. havde seermagneten Bonanza at byde på. Men det gik – bortset fra de politiske skærmydsler. I firserne fik programmet en kort opblomstring, der varede et års tid.

Dave Davies – 70

4. februar 2018

Rays lillebroder Dave rundede de 70 i går. Og de to brødre er fortsat så uforenlige, at en gendannelse af The Kinks er utænkelig (og heldigvis for det, tror jeg). Men Dave fortjener at blive markeret i sin egen ret. Ganske vist når han ikke Rays dimensioner som sangskriver, men mindre kan også gøre det – og han har sat sit umistelige præg på The Kinks gennem tiden.