10. februar 2018 arkiv

John Prine med nyt

10. februar 2018

Tretten år skulle der gå, inden John Prine fik lavet et helt nyt – dvs. med helt nyt materiale fra egen hånd – album . The Tree of Forgiveness er den fornemme titel på pladen, der udkommer på mandens eget plademærke (Oh Boy Records) midt i april. Nok værd at vente på for gamle og knap så gamle fans (som undertegnede).

Manassas på Winterland

10. februar 2018

Der dukker stadigvæk perler op på plade fra rockens gyldne årtier. Således er der udkommet en koncertplade med Manassas fra bandets svanesangsår 1973, Stephen Stills & Manassas Winterland.

Stills dannede Manassas i kølvandet på Crosby, Stills, Nash & Young for at realisere nogle af sine egne musikalske planer. Bandet bestod af lige dele medlemmer fra Flying Burrito Brothers (bl.a. Chris Hillman) og fra Stills backinggruppe (bl.a. Dallaas Taylor). To album blev det til på de to år, bandet holdt sammen. Dobbeltalbummet Manassas og Down the Road fra hhv. 1972 og 1973. Især den første står som en milepæl i rockens historie, selv om bandet ikke helt fik den anerkendelse det fortjente.

På højden af bandets kreative formåen optrådte Still og Co. så på det legendariske spillested med en mindeværdig koncert, der bød på såvel en elektrisk afdeling med musik fra de to album og mere akustiske numre. Ud over bandet eget materiale kommer man også omkring The Byrds og Buffalo Springfield. Og undervej dukker de gamle venner Crosby og Nash op som korsangere.

Her er bandet i en optagelse fra den 10.07. 1973