19. februar 2018 arkiv

Nowhere Boy – lysporet

19. februar 2018

Vi skal ikke helt slippe filmen om den unge John Lennon, Nowhere Boy. For en af filmens kvaliteter er, at lydsporet fint afdækker den musik, Lennon og andre unge tog til sig i årene før The Beatles gennembrud. Og selvfølgelig er lydsporet også udgivet på en separat plade, hvor man kan dykke ned og lytte til Screamin Jay Hawkins, Jackie Brenson, Dickie Valentine, Wanda Jackson m.fl. Og man bliver mindet om, hvor stærk musikken var dengang og hvor stor en påvirkning den havde på de unge i efterkrigsårene. En oversigt over soundtrackets sangskat finder du fx her.

Selvfølgelig er der mange gamle kendinge på sådan en opsamling, men også enkelte sange, man enten har glemt eller som slet ikke har fået den opmærksom, de fortjener.

Især en sang gjorde indtryk på mig, nemlig “Wild One”, som måske er mest kendt i Iggy Pops udgave. Skrevet af –  eller i hvert fald tilskrevet – australieren Johnny O’Keefe, der selv fik den ud på plade i 1958. Og den betragtes som starten til rock’n roll i Australien.

På soundtracket er det Jerry Lee Lewis’ version fra 1974 (opr. indspillet i 1958), vi får. En rigtig Jerry Lee Lewis-sag.