4. marts 2018 arkiv

Genhør med: Rory Gallagher

4. marts 2018

Medens vi er ved genudgivelser, så er det også værd at nævne, at den uforlignelige guitarist Rory Gallagher får genudsendt alle sine album i nye, lydforbedrede udgaver. Og er man til heftig rockguitar, så er der noget at hente hos den afdøde Taste-frontfigur.

Det får mig til at tænke på, at jeg et sted læste, at Rory Gallagher faktisk var på tale som medlem af Rolling Stones, dengang Mick Taylor gik ud og Ron Wood kom ind. Hvorfor det ikke blev til noget, har jeg ikke fundet ud af. Men det er sjovt at tænke på, hvad det kunne have betydet for Stones’ musik, hvis den iltre lille guitarist havde fået chancen.

Rockalbinisme: Johnny og Edgar Winter

4. marts 2018

Gensynet med Woodstock Diaries i går bød også på et gensyn med Johnny Winter, der jo fik et større gennembrud netop ved denne festival med sin udgave af moderne rockorienteret blues.Og jeg kom til at tænke på dengang, han kom frem, og medierne hele tiden skulle fortælle om Winters albinisme, altså at han var/er albino. Og jeg kom til at tænke på hans lillebroder Edgar, der også brød igennem dengang – bl.a. i kraft af broderens succes. Og hvad blev der så af Edgar, der også ekscellerede i bluesrock?

Jo, Edgar har såmæn været aktiv lige siden, selv om hans storhedsperiode uden tvivl var i starten af halvfjerdserne. Det kan man forvisse sig selv om, når  et nyt bokssæt  snart udkommer med hans første plader fra halvfjerdserne – og et bokssæt med The Edgar Winter Group, der især gav Winter succes. Også Edgar er albino og spiller altså sort musik.