20. marts 2018 arkiv

Walkabouts på rockpaladset

20. marts 2018

Seattle-bandet Walkabouts er ikke så store i offentligheden, som det burde være efter min mening. Mere kult end mainsream. Men med den uforlignedelige Carla Torgersen i den vokale forgrund skiller Walkabouts sig ud fra mange andre tilsvarende bands. Måske er noget af forklaringen på den manglende succes, at Walkabouts musikalsk har orienteret sig mod mindre tilgængelige sider af “americana” og aparte kunstnere. Fx Townes van Zandt, Leonard Cohen, Scott Walker og Jacques Brel. Så er der næsten dømt kult på forhånd.
Men her er Walkabouts i en fornem koncert fra tyske Rockpalast i 1997. En koncert, der burde sikre dem et par tilhængere mere…

Beskidt rock: Fingers Lee and the Upper Hand

20. marts 2018

En udenlandsk singlepladesamler er faldet over denne sjældne, charmerede omgang rok-og-rul med foretagendet Fingers Lee and the Upper Hand. Fingers Lee er kendt som rockabillykunstner i Storbritannien og har været med i kredsen omkring Screaming Lord Sutch.

The Hinds er tilbage

20. marts 2018

Madrid-kvartetten fik megen omtale, da de første gang stak snuden frem i 2016 med Leave me alone. Spansk garage med feminint islæt. Og nu er de så på vej med en ny langspiller I don’t run, der er ude i april, hvis alt går vel.