26. marts 2018 arkiv

De magiske tal er tilbage

26. marts 2018

Jeg havde næsten glemt The Magic Numbers. Men det er heller ikke blevet til så forfærdelig meget, siden de debuterede med deres eponyme album tilbage i 2005 – til pæne anmeldelser og kritik. Siden er det blevet til ialt fire album – og nu er så et nyt på vej.
Jeg ved ikke, hvad det var, men jeg faldt for dem dengang. Nu kan jeg så lytte til det nye og prøve at finde ud af, hvad deres attraktion er…

Jerry Williams er død, 75 år

26. marts 2018

Den svenske rock’n-roller Jerry Williams – egl. Sven Erik Fernström – er død efter nogen tids sygdom, 75 år gammel.

Jerry  kom til verden i en arbejderfamilie i Solna den 15. april 1942. Familien boede i en etværelses lejlighed og moderen døde, da Jerry var tolv år gammel.

I starten af tresserne kom den unge Jerry med i gruppen The Violents, der i 1963 fik fornøjelsen af at agere opvarmning for selveste Beatles på deres Sverigebesøg. Han forsøgte sig med forskellige genrer, fx soul, men fra omkring 1970 og frem var rock’n roll fundamenet for hans solokarriere. Den 25 maj 1977 besøgte han Aarhus og gav koncert i Vejlby Risskov Hallen som opvarmning for selveste Chuck Berry. En vital og energisk opvarmning som jeg husker det. Nu er Jerry ikke mere og et kapitel i svensk rockhistorie er skrevet færdig.