31. marts 2018 arkiv

Mere femi-garage: Camp Cope

31. marts 2018

Ingen tvivl om det. Blandt kvindelige musikere i vor tid er der en agenda, hvor der kræves ligestilling, opgør med sexisme og så videre i den dur. Og det er helt fint og påkrævet. Og nu kommer så Melbourne femin-punk-trio Camp Cope og gør agendaen til deres egen på plade og ved koncerter. Men mon ikke de nok kunne klare sig endda? De spiller en let, fængende udgave af garagerock, som altid har et publikum, vil jeg mene.

Slowhand – 73

31. marts 2018

Eric “Slowhand” Clapton runder de 73 i dag og kan således henregnes til gruppen af rockronkadorer, der stadigvæk i et vist omfang er i vigør. Ganske vist vil han vist neddrosle koncertaktiviteterne, men helt holde sig i ro kan han nok ikke. Og selv om mange synes, han har sit bedste bag sig som guitarens guddom, så synes jeg stadigvæk, han er værd at lytte til. Fx i form af de fornemme sessionoptagelser fra 461 Ocean Boulevard og There’s one in every crowd (lige netop de to plader, der var med til at detronisere ham – i visse kritikeres øjne/ører).

Sludge: The Melvins

31. marts 2018

Sludge – eller sludgecore, – metal – er en undergenre af den hårdest metal og punk. Gudfædrene til genren er de unge Swans blandt andre. Og her er Melvins, der i den nye video lader støjen regere såvel på billed- som lydsiden.