april 2018 arkiv

Sexsmith møder Beatles

30. april 2018

– og så kan det ikke blive ret meget bedre i mine ører. Primitivt, men også fængende.

I punkens kølvand

30. april 2018

Det er nok svært præcist at sætte en dato på for punkens fødsel i Storbritannien. Som med andre stilskabe genrer er det nok lettere at være bagklog og se en masse faktorer, der tilsammen var med til at skabe det vi kalder punken. Og måske er det også vigtigere at konstatere, at punkens helt store betydning var, at den som et dæmningsbrud rensede musiklivet og trak en masse musik med sig. Fx var der en del såkaldte pub-rock-bands, der fik glæde af den nyfundne intersse for primalrock. Vi kender Dr. Feelgood. Og i kredsen omkring Dr. Feelgood finder vi fx Lew Lewis – og, The Rods eller som de også hed Eddie and the Hot Rods. Guitaristen Dave Higgs, der dannede Rods i 1975, havde spillet med Lee Brilleaux (Dr. Feelgood) i The Fix, og i 1976 ersttattede Lew Lewis Pete Wall i gruppen.

Og da Eddie and the Hot Rods albumdebuterede i 1976 red de med på punkbølgen. Jeg kan huske, hvordan såvel  Hot Rods som Dr. Feelgood fik plads i udsalgsvinduet i Aarhus’ punkpladebutik par excellence, Dandelion, dengang. På linje med punkens navne. Og måske var det ikke til at høre forskel. Og måske er det i bund og grund ligemeget. I hvert fald var det musik, der kom ud over scenekanten uden fine fornemmelser og sparkede til løgsovsen. Mange år senere er Hot Rods blevet gendannet – men det er ikke længere helt det samme.

Overhørt: Lissies cover-EP

29. april 2018

Jeg holder meget af sangerinden Lissies kraftfulde stemme. Derfor ærgrer det mig lidt, at jeg ikke – før nu – har opdaget hendes lille cover-EP Covered up with Flowers, hvor hun fortolker så forskellige kunstnere som Metallica, Lady Gaga, Nick Cave, Joe South og – Fleetwood Mac.

En kool thing fylder 65: Kim Gordon

29. april 2018

Kim Gordon, bedst kendt for sit virke i Sonic Youth, fylder 65 i dag. Hun var med til at danne gruppen i 1981 sammen med kæresten Thurston Moore. Og da de to gik fra hinanden i 2011 var det også endestation for Sonic Youth. Siden har Gorden bl.a. gjort sig bemærket med en rost selvbiografi, Girl in a band, der også er kommet på dansk (samme titel, forlaget Klim). I 2016 udsendte hun sin første solosingle, der måske giver håb om en solokarriere (hvis ikke Sonic Youth finder sammen igen).

Rullestenene i øveren

29. april 2018