23. april 2018 arkiv

Dagens citat – af Morten Piil

23. april 2018

“Af alle, der skriver om kunst, er rockskribenter da også de mest nostalgisk tilbageskuende – 60’erne er allerede blevet en myte” [Morten Piil i en omtale af filmen om Monterey Pop Festival, Kosmorama april 1971 – siden genoptrykt i bogen Film på hjernen, 2003]

Tysk: Die Toten Hosen

23. april 2018

Vi skal heller ikke glemme tysk musik. Jens slår et slag for Die Nerven og deromkring. Her vil jeg godt slå et slag for Die Toten Hosen, der har rødder ikke tysk punk. I 2017 var deres album Laune der Natur blandt de ti mest populære LP-plader i Tyskland. Og med en tredjeplads den højest placerede tyske udgivelse på listen, foran store tyske navne som Peter Maffay og Rammstein. Det siger lidt om de døde buksers gennemslagskraft.
Gruppen blev dannet i 1982 og har omkring 25 album på samvittigheden. Tysksprogede forstås.

Ivan Pedersen fyldte 68

23. april 2018

Vi skal ikke glemme de danske navne. Og i går rundede en af de gode, mandlige stemmer i dansk pop og rock, Ivan Pedersen de 68 år. Erindringsbogaktuel og med omkring 40 års aktiviteter inden for dansk pop og rock – med McKinleys, Taxie, Laban, Poul Krebs, Moonjam og Backseat som nogle af fikspunkterne på den lange løbebane. Og så skal soloarbejdet ikke forglemmes. Det har afsat sig spor i form af tre soloplader, der kun kan anbefales på det varmeste. Fx den første Monogram. Der er også kommet en lille boks, Momo, i anledning af de fire årtiers jubilæum.