maj 2018 arkiv

1968: Yellow Submarine

31. maj 2018

 

50-årsdagen for udgivelsen af Beatles’ single “Yellow Submarine” (juli 1968) markeres med udgivelsen af en 7″ picture disc single. Nogenlunde samtidig vises den animerede film Yellow Submarine i en nyrestaureret udgave i biografer verden over. Jeg har aldrig set den animationsfilm og er ikke sikker på, at jeg skal se den nu. Selv om musikken er Beatlesk, så er filmen nok lidt for langt ude – efter min smag.

På bagsiden – B-siden – af billedpladen finder vi “Eleanor Rigby”, akkurat som på 1968-singlen.

Ray Davies om “See my friends”

31. maj 2018

Soundet blev inspireret af noget jeg oplevede i Indien. Vi var på vej på turne i Australien og overnattede i Bombay. Tidligt om morgenen stod jeg og min broder på stranden og hørte, hvordan nogle fiskere sang eller messede, medens de trak nattens fangst i land. Samtidig så vi hvordan solen stod op. Det var som i en drøm – en utrolig stærk oplevelse.[…] Da vi kom tilbage til England skrev jeg sangen på en billig, tolvstrenget Framus-guitar. Lyden fra guitaren, der druknede i feedback gennem forstærkeren, var det jeg byggede sangen på. Så soundet kom før sangen. [Ray Davies til den afdøde journalist Lennart Persson]

1968: Beatles går i studiet med det hvide album

30. maj 2018

På denne dag i 1968 starter The Beatles en fire måneders rejse i Abbey Roads studier. En rejse, der fører dem frem til det album, der siden er blevet kendt som Det Hvide Album, men som bare bærer titlen The Beatles. Et dobbeltalbum og et hovedværk, som man som gammel fan af gruppen aldrig rigtig bliver færdig med.

Dagens Paul Simon

30. maj 2018

Fog’s rollin’ in off the East River bank
Like a shroud it covers Bleeker Street
Fills the alleys where men sleep
Hides the shepherd from the sheep
Voices leaking from a sad cafe
Smiling faces try to understand
I saw a shadow touch a shadow’s hand
On Bleeker Street
A poet reads his crooked rhyme
Holy, holy is his sacrament
Thirty dollars pays your rent
On Bleeker Street
I head a church bell softly chime
In a melody sustainin’
It’s a long road to Caanan
On Bleeker Street
Bleeker Street

Dagens Simon, Bleeker Street, i en sjælden udgave fra BBC Radio 1965.

Barnett synger Welch

30. maj 2018

Min pladeaktuelle favorit Courtney Barnett har fundet tid til at lave en coverversion af Gillian Welchs “Everything is free”. En fin kombination og en fin version.