2. maj 2018 arkiv

Wayne Kramer – MC5 – fylder 70

2. maj 2018

Apropos 1968, så var MC5 et af de markante navne. De debuterede på plader senere på året. Men den 30. april fyldte guitaristen Wayne Kramer (den anden var Fred ‘Sonic’ Smith) 70 år. Kramer har været et af de konstante medlemmer af bandet, der er blevet gendannet flere gange, senest i 2013.

1968: omkring den første Maj

2. maj 2018

1968 var ikke kun et år med spændende, eksperimenterende rock. Det var også et af de gyldne år for den såkaldte bubblegum pop. Og et af hovedværkerne kom i slutningen af april, nemlig 1910 Fruitgum Companys LP Simon Says, der havde titel efter bandets hittende single “Simon Says”. Albummet kom meget betegnende på Buddah Records, der repræsenterede bredden i tidens pop og rock og udgave både bubblegum, folk med Melanie og – ja – selveste Captain Beefheart. Bredere kan det næsten ikke blive.

Nogenlunde samtidig udkom det sidste album med The Stone Poneys, der var Linda Ronstadts gruppe. Meget sigende hed pladen Linda Ronstadt, Stone Poneys and Friends vol. III. Ronstadt var på vej mod en solokarriere, der begyndte året efter.

Som for at understrege bredden – den musikalske – dengang, så udkom også Tiny Tims debutalbum God Bless Tiny Tim samtidig med de to andre. Jovist, 1968 var et frodigt musikår.

Det er stemmen: The Schacks

2. maj 2018

Tidsskriftet Paste har kigget på en snes nye bands fra New York. Bands, der måske, måske ikke, vil blive store i de kommende år. Og et af disse bands, The Schacks, er allerede store i mit hovede. De spiller en drømmende, svævende rock og udmærker sig ved at have en sangerinde, Shannon Wise, der besidder en spindelvævsfin, drømmerisk stemme, der løfter helheden op over det gennemsnitlige.

Når kampene er forbi…

2. maj 2018