3. maj 2018 arkiv

Maj 1968

3. maj 2018

Maj 1968 var også den måned, hvor studenteroprøret for alvor ramte Vesten, bl.a. Paris. Dagen i dag var således den, hvor administratorer ved Nanterre universitetet lukkede samme for at prøve at stoppe studenterprotesterne. Resultatet var det modsatte: protester tog til og bredte sig.
Fotoet ovenfor – lånt fra Wikipedia – viser en barrikaderet gade i Bourdeaux, maj 1968.

Laura Veirs møder Grateful Dead

3. maj 2018

Meget i overensstemmelse med min aktuelle genoptagethed af Grateful Dead, så har Laura Veirs indspillet en gammel sag af Grateful Dead på sit nye album. “Mountain of the moon” fra Aoxomoxoa.

Link Wray husket

3. maj 2018

Engang gik jeg glip af en koncert med Link Wray. Fordi jeg skulle spise spaghetti med min studiekammerat Mogens. Sådan kan det gå. – I dag ville Wray være blevet 89 år, men forlod denne verden i 2005.

Har engle brug for en frisure?

3. maj 2018

Ultimo 1970 forlader Lou Reed Velvet Underground og kaster sig over digtekunsten, poesien. Nu mange år senere er anstrengelserne – i hvert fald nogle af dem – så blevet til en bog med titlen Do Angels need haircuts? Godt spørgsmål kan man mene. Men i hvert fald får vi et indblik i, hvad der drev sangskriver Reed i de formative år efter Velvet Underground. En dansk udgave? Anyone?

Dagens genhør: American Beauty – Grateful Dead

3. maj 2018

Måske var det gårsdagen regn. Måske bare en sentimental fluktuation i hjernen. I hvert fald fik jeg et momentant Grateful Dead-tilbagefald i går – og det holder endnu. Her er de fra 1970, men de lyder som var det i går, de indspillede denne perle af americana: