10. maj 2018 arkiv

Maybelle Carter – 109

10. maj 2018

Maybelle Carter, medlem af The Carter Family i tyverne, blev født for 109 år siden. Her viser hun, hvordan man trakterer guitaren. Hun får selskab af de navnkundige Flatt and Scruggs. Optagelse fra Grand Ol’ Opry, countryens hovedsæde.

Neil Young på Roxy

10. maj 2018

Som tidligere nævnt fik Neil Young æren af at indvie spillestedet Roxy med musik fra albummet Tonight’s the Night. Og nu er musikken omsider udkommet fra Youngs arkiver. Et af Youngs markante album. Mørkt og præget af tabet af to unge venner. Og lysere bliver det ikke af, at Young spiller musikken på Roxy under påvirkning af rigeligt med tequila og andre stimulanser. Det må helt sikker have været en mindeværdig koncert på Roxy.

Getting Better. Not.

10. maj 2018

Beatles’ “Getting Better” fra Sgt. Pepper’s lonely hearts club band har altid været et af mine favoritnumre med de fire liverpooldrenge. Her spiller de rock, som de lærte det af de gamle. Ja, jeg har sågar haft sangen som min ringetone på mobilen i mange år. Jeg kan ikke rigtig blive træt af den sang.
Nu har bandet Wussy kastet sig over sangen på en ny EP med covernumre. Og hvor gerne jeg end ville, så kan jeg ikke rigtig forlige mig med deres udgave. Den mangler noget. Lennons markante rytmeguitar, McCartneys drømmeriske basspil og vokalerne. Sorry Wussy.

Per Kirkeby er død – 79 år

10. maj 2018

Så blev dansk kunstliv igen lidt fattigere. Per Kirkeby, der siden tresserne (bl.a. Eks-skolen) har været en markant kunstner (billedkunstner, digter, filmmager, billedhugger m.m.), har takket af i en alder af 79 år.

PS. Torsten har korrekset mig. Per Kirkeby blev “kun” 79. Man skal være varsom med at løbe med internetmedierne…